Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa

Finančna uprava RS je pripravila kratek pregled konkretnih ukrepov na davčnem področju na podlagi interventnih zakonov, ki so bili sprejeti 20.3.2020.

Ukrepi so določeni v:

  • Zakonu o interventnih ukrepih na javnofinančnem področju,
  • Zakonu o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19)
  • Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov

Več na spletni strani FURS: https://www.gov.si/novice/2020-03-20-ukrepi-na-davcnem-podrocju-za-blazitev-posledic-koronavirusa/

Sorodne novice

Vprašanja gospodarstva naslovljena na MDDSZ

ZDS je v preteklih dveh tednih naslovil na MDDSZ več sklopov vprašanj v zvezi s pojasnili MDDSZ glede Uveljavljanja pravic in obveznosti iz delovnega razmerja v času posebnih okoliščin zaradi zmanjšanja širjenja koronavirusa SARS-CoV-2. Odgovorov še nismo prejeli, objavljeni bodo takoj, ko jih prejmemo.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice