Vabljeni, da se v delovanje in odločanje ZDS aktivno vključite

Volitve v organe upravljanja Združenja delodajalcev Slovenije za mandat 2024-2028

Več informacij

Aktualno

ZDS poziva k razširitvi seznama deficitarnih poklicev v Odredbi za zaposlovanje tujcev ter k čimprejšnjemu sprejetju sprememb zakona o zaposlovanju tujcev

Preberite več

Aktualno

Pismo predsednika ZDS: Delodajalci ob vstopu v ESS pričakujemo spoštovanje pravil in ponovno razpravo o ključnih temah na trgu dela

Preberite več

Ne spreglejte!

10 % popust za zgodnje prijave na izobraževanja Delodajalske akademije do 2.9.2024

Razpisani seminarji, delavnice

Ne prezrite!

Izšla je nova številka revije Delodajalec - JULIJ 2024

Preberite več

Najem prostorov ZDS

Potrebujete prostor za sestanek, izobraževanje ali drug poslovni dogodek v Ljubljani?

Več informacij

Članstvo

Članstvo v ZDS ima svoje prednosti! Ne odlašajte, pridružite se nam!

Včlani se

Svetovalne ure

Samo za člane

+386 1 563 48 80

Vsak dan med 10.00 in 12.00 uro.

Novice

Vse novice

ZDS poziva k razširitvi seznama deficitarnih poklicev v Odredbi za zaposlovanje tujcev ter k čimprejšnjemu sprejetju sprememb zakona o zaposlovanju tujcev

Pred jutrišnjo (12. 7. 2024) sejo Ekonomsko-socialnega sveta v Združenju delodajalcev Slovenije pozivamo k razširitvi seznama deficitarnih poklicev v odredbi za zaposlovanje tujcev ter k čimprejšnjemu sprejetju sprememb zakona o zaposlovanju tujcev, ki bo omogočal lažje in hitrejše postopke zaposlovanja. Dodatne sezonske potrebe so še okrepile že tako kritično pomanjkanje ustrezno usposobljene delovne sile, zato je takojšnje sprejetje rešitev nujno.

Preberite več

Gospodarski krog: Slovenija na lestvici konkurenčnosti pada, vlada pa pri prepotrebnih korakih krepko zamuja

»Delovanje slovenske države je iz dneva v dan bolj ohromljeno zaradi obsežnih stavk v javnem sektorju, kar otežuje ali celo onemogoča številne aktivnosti gospodarstva in vseh prebivalk in prebivalcev. Vlado pozivamo, da aktivno pristopi k reševanju tega problema in zagotovi nujne javne storitve,« so bili jasni v 16 gospodarskih in kmetijskih združenjih in organizacijah, ki sestavljajo Gospodarski krog. Kot trenutno najbolj problematična so označili področja izdaje gradbenih dovoljenj, zaposlovanja tujcev in zdravstva.

Preberite več

Dogodki

Vsi dogodki
09:00 - 12:15 Delodajalska akademija

WEBINAR: Zagotavljanje pravice do odklopa

Kako celovito urediti in zagotoviti pravico do odklopa?
Novela ZDR-1D je opredelila zgolj obvezo in postopek ureditve pravice do odklopa. Konkretne ukrepe pa mora delodajalec sprejeti sam. Ti ukrepi pa se lahko bistveno razlikujejo pri delodajalcih glede na prepoznane izzive in načina delovanja organizacije.

Preberite več
09:00 - 12:00 Delodajalska akademija

WEBINAR: Pravila delovnega časa v praksi

Na webinarju bomo podrobno preučili različne vidike delovnega časa, vključno z zakonodajnimi zahtevami, internimi akti, različnimi razporeditvami delovnega časa ter prednostmi in slabostmi vsake od njih. Posebno pozornost bomo namenili spremembam, ki jih prinaša ZDR-1D na področju razporeditve delovnega časa, in kako te spremembe vplivajo na delodajalce in delavce.
-10% popusta za prijave do 2.9.2024❗

Preberite več
09:00 - 12:30 Delodajalska akademija

WEBINAR: Napotitve na delo v tujino

Na seminarju bo predstavljena vsebina novega Zakona o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS-1), ki določa pogoje in postopke za napotitev delavcev na delo v tujino. Delodajalci bodo v skladu z zakonodajo za delavce, ki jih napotujejo na delo v tujino pridobili A1 obrazec le pod pogojem, da bodo izpolnjevali določene zakonske zahteve. V primerjavi s staro ureditvijo to predstavlja noviteto pri pridobivanju tega obrazca.
-10% popusta za prijave do 2.9.2024❗

Preberite več

ZDS je član

Prednosti članstva v ZDS

Ker se zavedate pomembnosti in možnosti vpliva delodajalcev na oblikovanje mnenj, stališč, oblike in vsebine panožnih kolektivnih pogodb, socialnega sporazuma, zakonov s področja delovno-pravnih razmerij, plačnih sistemov in socialno-ekonomskih vprašanj.

Izvedite več

Revija Delodajalec

Prva delodajalska strokovna revija z novostmi in strokovnimi pojasnili ter nasveti s področij delovne zakonodaje, kolektivnih pogodb, prejemkov iz delovnih razmerij, davkov in prispevkov, aktualnih ekonomskih kazalcev, socialnega dialoga in industrijskih razmerij iz drugih držav ter stališč delodajalcev.

Številka 07/2024

Partnerji

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS ali o pomembnih novostih iz zakonodaje in kolektivnih pogodb, ki so pomembne za vaše delo?

Prijavite se na e-novice

Potrebujete informacijo o tem katera kolektivna pogodba dejavnosti zavezuje posameznega delodajalca?

Na podlagi dolgoletnih izkušenj na ZDS pripravimo
Mnenje o zavezanosti delodajalca kolektivnim pogodbam dejavnosti zasebnega sektorja.

Več

Preverite obračun plač od 1.1.2024

Spletni kalkulator za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu,...

Preverite obračun