Aktualno

Omogočena elektronska oddaja vlog za oba ukrepa za omilitev posledic energetske krize

Preberite več

Novo iz kolektivnih pogodb

Za delo v mesecu februarju 2023 višje najnižje osnovne plače po KP dejavnosti elektroindustrije

Preberite več

Aktualno

Najnižja urna postavke za začasna in občasna dela študentov in dijakov znaša 6,92 EUR

Več informacij

Aktualno

Minimalna plača 1.203,36 EUR

Preberite več

Članstvo

Članstvo v ZDS ima svoje prednosti! Ne odlašajte, pridružite se nam!

Včlani se

Svetovalne ure

Samo za člane

+386 1 563 48 80

Vsak dan med 10.00 in 12.00 uro.

Novice

Vse novice

Skupne pripombe delodajalcev na predlog pravilnika o poklicnih boleznih

Na ZDS smo v januarju skupaj z ostalimi predstavniki gospodarstva podali pripombe na Predlog novega Pravilnika o poklicnih boleznih, ki je bil socialnim partnerjem (oziroma delodajalcem) prvič predstavljen na Ekonomsko socialnem svetu (ESS). Zaradi tožbe ZSSS pri Mednarodni organizaciji dela (ILO) je namreč v teku postopek pomirjanja, v katerem sta Vlada RS in sindikati uskladili nov predlog Pravilnika. Sodelovanja delodajalske strani v tem postopku ni bilo, na ESS pa je bilo zavrnjeno (z argumentom narave postopka in rokov) tudi nadaljnje usklajevanje v delovni skupini.

Preberite več

Dogodki

Vsi dogodki
09:00 - 11:30 Delodajalska akademija

Disciplinski postopek po ZDR

Postopek disciplinske odgovornosti po ZDR in sodna prakso na tem področju❕
Z udeležbo prejmete publikacijo: vzorec pravilnika o ugotavljanju disciplinske odgovornosti, vzorec pisne seznanitve z očitanimi kršitvami in poziv k podaji izjave, vzorec zapisnika o izjavi delavca v postopku ugotavljanja disciplinske odgovornosti in vzorec sklepa o disciplinski odgovornosti delavca.

Preberite več
08:00 - 12:00 Delodajalska akademija

WEBINAR: Atipične oblike dela po ZDR-1

NOVO❗
Zakon o delovnih razmerjih določa atipične oblik dela, ki odstopajo od tipične oblike dela, ki predstavlja sklepanje delovnega razmerja za nedoločen čas, s polnim delovnim časom, na sedežu oz. v prostorih delodajalca ter z enim samim delodajalcem.

Preberite več

ZDS je član

Prednosti članstva v ZDS

Ker se zavedate pomembnosti in možnosti vpliva delodajalcev na oblikovanje mnenj, stališč, oblike in vsebine panožnih kolektivnih pogodb, socialnega sporazuma, zakonov s področja delovno-pravnih razmerij, plačnih sistemov in socialno-ekonomskih vprašanj.

Izvedite več

Revija Delodajalec

Prva delodajalska strokovna revija z novostmi in strokovnimi pojasnili ter nasveti s področij delovne zakonodaje, kolektivnih pogodb, prejemkov iz delovnih razmerij, davkov in prispevkov, aktualnih ekonomskih kazalcev, socialnega dialoga in industrijskih razmerij iz drugih držav ter stališč delodajalcev.

Številka 01/2023

Partnerji

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS ali o pomembnih novostih iz zakonodaje in kolektivnih pogodb, ki so pomembne za vaše delo?

Prijavite se na e-novice