Sproščanje omejitev pri izvajanju dimnikarskih storitev in gradbenih del

Vlada RS je na seji 2.6.2021 sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji s katerim sprošča omejitve pri izvajanju dimnikarskih storitev in gradbenih del, deloma pa tudi pri izvajanju kongresne dejavnosti ter obratovanja igralnic, igralnih salonov in prirejanja posebnih iger na srečo. Rahljajo se tudi omejitve pri ponujanju nastanitvenih storitev.

Odlok je bil objavljen v Uradnem listu št. 89/2021 z dne 3.6.2021 in začne veljati 7. junija 2021 in velja do vključno 13. junija 2021.

S ponedeljkom, 7.6.2021 se tako sproščajo omejitve pri izvajanju dimnikarskih storitev in gradbenih del. V celoti je dovoljeno tudi izvajanje kongresne dejavnosti, morajo pa zaposleni in potrošniki izpolnjevati pogoj PCT. Pri osebnem prevzemu blaga, hrane ali pijače se ukinja prepoved konzumiranja prevzete hrane in pijače na prevzemnih mestih.

Rahljajo se tudi omejitve pri ponujanju nastanitvenih storitev. Nastanitveni obrati, ki imajo do 60 nastanitvenih enot, lahko od ponedeljka naprej ponujajo nastanitvene storitve do 45 nastanitvenih enot. Nastanitveni obrati, ki imajo nad 60 nastanitvenih enot, pa lahko ponujajo nastanitvene storitve do 75 % zasedenosti nastanitvenega obrata, kar velja tudi za kampe.

Pomembna novost je tudi dostopnost bazenov za vse goste, ki izpolnjujejo pogoj PCT, slednjega morajo izpolnjevati tudi zaposleni. Vseeno je zasedenost razpoložljivih kapacitet omejena na 75 %.

Pri trgovskih centrih se namesto zagotavljanja 20 m2 na posamezno stranko določa obveznost zagotavljanja 10 m2 na posamezno stranko v celotnem trgovskem centru.

Vlada je sprejela tudi:

Viri:

Spletna stran Vlade RS, https://www.gov.si/novice/2021-06-02-79-redna-seja-vlade-republike-slovenije/, 2.6.2021,

Spletna stran MGRT, https://www.gov.si/novice/2021-06-03-nove-sprostitve-omejitev-pri-izvajanju-dejavnosti/, 3.6.2021.

 

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice