Novi pogoji za opravljanje kongresne dejavnosti

V Uradnem listu RS št. 85 z dne 27.5.2021 je bil objavljen nov Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

Ta odlok začne veljati 31. maja 2021 in velja do vključno 6. junija 2021.

Od ponedeljka, 31. maja 2021, naprej bo izvajanje kongresne dejavnosti dovoljeno pod nekoliko drugačnimi pogoji.

Zaposleni bodo morali izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), število oseb v zaprtih javnih prostorih oziroma na odprtih površinah s fiksnimi sedišči pa bo omejena na 50 % zasedenosti zmogljivosti sedišč. Pri tem bo moralo biti med osebami eno sedišče prosto. Navedeni omejitvi ne bosta veljali na odprtih površinah, kjer ni fiksnih sedišč. Tam bo med postavljenimi sedišči najmanj 1 meter razdalje.

Medosebna razdalja med osebami, ki niso na sediščih, mora biti najmanj 1,5 metra, poleg tega pa se pri izvajanju kongresne dejavnosti v notranjih prostorih tudi za potrošnike določa izpolnjevanje pogoja PCT.

Osebe iz istega gospodinjstva bodo v vsakem primeru lahko sedele skupaj, med njimi medosebna razdalja seveda ni določena.

Vir: MGRT, https://www.gov.si/novice/2021-05-27-novi-pogoji-za-opravljanje-kongresne-dejavnosti/, 27.5.2021. 

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice