Obveščamo vas, da je bil objavljen Javni poziv za sofinanciranje postopka pridobitve pristopnega certifikata »Družbeno odgovoren delodajalec« iz sredstev Evropskega socialnega sklada v letu 2020.

Za vse zainteresirane prijavitelje bo 12.2.2020 v Ljubljani v prostorih GZS (Dimičeva 13, Dvorana F) ob 14. uri organiziran informativni dan, kjer bomo predstavili certifikat in celoten postopek njegove pridobitve.

Prijave pošljite na petra@ekvilib.org ali 01/430 37 51. Udeležba je brezplačna.

Podlaga za implementacijo certifikata »Družbeno odgovoren delodajalec« so načela in bistvene vsebine standarda za družbeno odgovornost ISO 26000. Metodologijo certifikata je razvil Ekvilib Inštitut v sodelovanju z Združenjem delodajalcev Slovenije, Gospodarsko zbornico Slovenije, Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije in strokovnjaki s posameznih vsebinskih področij certifikata.

Pridobitev certifikata je revizorski in svetovalno-analitični postopek, ki ima funkcijo ocenjevanja ter svetovanja delodajalcem, katera orodja uporabljati za boljše upravljanje na področju zaposlenih s poudarkom na štirih področjih certifikata:

  • Področje 1 – Izvajanje aktivnosti za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj
  • Področje 2 – usklajevanje poklicnega, družinskega in zasebnega življenja
  • Področje 3 – medgeneracijsko sodelovanje
  • Področje 4 – pomen zdravja na delovnem mestu


Celotna razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani certifikata www.certifikatdod.si, javni poziv 2020 ter v priponkah.

ZDS logo RS  ZDS logo EU skladi logo CDOD2

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice