Dodaten rok za oddajo ocene škode v gospodarstvu po poplavah, za predplačila še vedno 1. september

Ministrstvo je na pobudo gospodarstva omogočilo dodaten rok za prijavo škode podjetij v poplavah, in sicer do 20. septembra 2023.

Ministrstvo opozarja, da morajo podjetja, ki za sanacijo potrebujejo predplačilo pomoči v višini do 10 % ocenjene škode, prijavo oddati do 1. septembra 2023. Podjetja, ki ne potrebujejo predplačila, pa lahko oddajo prijavo škode do 20. septembra 2023. 

Škodo nastalo na poslovnih stavbah morajo podjetja oddati pri svoji občini.

Na spletni strani ministrstva so na voljo obrazec, navodila ter podrobnejše informacije o pripravi ocene škode v gospodarstvu.

Vir: Spletna stran MGTŠ, 21.8.2023.

 


Ne spreglejte brezplačnega webinarja:

Kako izpolnjevati obrazce za prijavo škode po poplavah?

Petek, 25.8.2023

V dogovoru z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport delodajalske organizacije, članice ESS, organiziramo dva brezplačna webinarja, na katerih boste pridobili vse potrebne informacije glede pravilnega izpolnjevanja obrazcev za prijavo škode na strojih, opremi, zalogah in zaradi izpada prihodka, kakor tudi glede vlog za povračila nadomestil plač zaradi višje sile in čakanja na delo ter glede prijave škode na infrastrukturi.

Sorodne novice

Vlada sprejela nov sveženj ukrepov za pomoč prizadetim v poplavah

Na seji 24.8.2023 je Vlada RS potrdila nov sveženj ukrepov za pomoč prizadetim v poplavah. Po navedbah Ministrstva za delo so med sprejetimi ukrepi tudi ukrepi za ohranitev delovnih mest (povračilo izplačanih plač delavcem, ki odpravljajo posledice poplav pri delodajalcu in prepoved odpuščanja delavcev) ter ukrepi za krepitev trga dela za hitrejšo odpravo posledic poplav in plazov.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice