Webinar: Učinkovito reševanje na videz brezizhodnih konfliktnih situacij

Dodajte v koledar
09:00 - 10:30

WEBINAR

Kotizacija

Člani ZDS

Brezplačno

Nečlani ZDS

Brezplačno

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. 

Prosimo, da nam morebitno odsotnost oz. odjavo sporočite pravočasno na elektronski naslov info@zds.si.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. 
Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Vabimo vas na sklop vsebinsko povezanih webinarjev na temo mediacijskih veščin, ki se bodo odvili v treh zaporednih tednih, in sicer:

Tokratni webinar bo namenjen reševanju na videz brezizhodnih konfliktnih situacij.

Se znajdete kdaj vi ali vaši zaposleni v situaciji, ki se zdi brezizhodna? Vrtite se v krogu in ne vidite izhoda? Zagotovo jo rešujete, verjetno tudi na več načinov, a kljub temu ni želenega premika.

Poznano?

Večino nesoglasij, konfliktov in nestrinjanj rešujemo tako, da se pogovorimo. Nato v nekem trenutku najdemo rešitev in zadevo zaključimo. V nekaterih situacijah pa se zadeva zaplete. Predstavimo svoja stališča, mnenja, poglede, prepričanja, pričakovanja. Vse to podkrepimo z argumenti, dokazi in prakso. Za vse troje predložimo dokazila. Pogovarjamo se in iščemo rešitev, ki pa je ni. Ni premika, ni napredka, vedno znova se vračamo na začetek. Zdi se, kot da je situacija nerešljiva. Toda ni tako.

 

ZDS logo RS  ZDS logo EU skladi 

Webinar je organiziran v okviru projekta Regijski center za dostojno delo Ljubljana, ki ga sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Program:

  • običajen potek reševanja visoko konfliktnih situacij
  • s stališč bi radi skočili na rešitev – je to mogoče?
  • naša prepričanja o sebi in drugem
  • tehnike, ki vodijo stran od dogovora, a jih vedno znova uporabljamo
  • silna moč vrednot In potreb – zavedanje in kako to uporabiti
  • 4 konkretne učinkovite tehnike za reševanje konfliktov in na videz brezizhodnih situacij: opis - razlaga - koraki - rezultat

Predavatelji

dr. Tanja Pia

dr. Tanja Pia Metelko

Direktorica, mediatorka Inštitut za mediacijo Concordia

Dvajset let že uspešno deluje na treh področjih osebnega in poslovnega vodenja, ki jih povezuje na inovativen in učinkovit način. Njeno prvo področje dela je reševanje zastojev, konfliktov in sporov, tako med gospodarskimi subjekti in znotraj poslovnih sistemov, kot med fizičnimi osebami, pri čemer uporablja zlasti metodo mediacije. Razvoj osebnih in poslovnih potencialov je njeno drugo področje, kjer z osebnim in poslovnim coachingom nudi suport in pomaga ustvarjati načine spremenjenega delovanja, ki vodijo do uspešnih in učinkovitih strategij posameznikov in podjetij. Pomoč pri ustvarjanju vizije, ciljev, načrtov in strategij, je njeno izrazito močno področje. Tanja Pia Metelko uči in izobražuje kadre na področju vodenja in pogajanj, da razvijejo strategije in osebnost odličnega vodje in pogajalca. Sodelovala je z več kot 150- imi podjetji in institucijami. Z omenjenih področij izvaja treninge, delavnice ter krajša in daljša usposabljanja, kjer udeležence nauči konkretnih tehnik, veščin in kompetenc. Treninge vodi v različnih evropskih državah v katerih je tudi zasnovala in implementirala več programov reševanja sporov in učinkovitega vodenja. Prepoznana je po izraziti praktičnosti, vnašanju izkušenj v prakso, učinkovitosti podajanja tehnik, vse to pa daje na imenovalec srčnega in iskrenega pristopa.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice