Webinar: Učinkovita komunikacija v podjetju – taka, kot si jo v resnici želimo

Dodajte v koledar
09:00 - 10:30

WEBINAR

Kotizacija

Člani ZDS

Brezplačno

Nečlani ZDS

Brezplačno

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo webinarja, do 10:00 ure. 

Prosimo, da nam morebitno odsotnost oz. odjavo sporočite pravočasno na elektronski naslov info@zds.si.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. 
Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Vabimo vas na sklop vsebinsko povezanih webinarjev na temo mediacijskih veščin, ki se bodo odvili v treh zaporednih tednih, in sicer:

Tokratni webinar se bo nanašal na tehniko učinkovite komunikacije v podjetju. Lahko imamo izvrstne produkte, učinkovit marketing, vrhunske strokovnjake; a če ne bomo imeli kvalitetnih odnosov, bomo zelo kmalu imeli resne probleme. Kvaliteta komunikacije bo določila uspeh v vašem življenju in življenju vašega podjetja.

Ko izpolnimo vse TO DO liste, izpilimo delovne procese, napišemo protokole vsakega oddelka, zapolnimo urnik s sestanki vodij in uprave, nam običajno zmanjka časa in energije, ki bi ga namenili za komuniciranje.

Temeljni zastoji, nesporazumi, konflikti in stres velikokrat izvirajo ravno s področja komuniciranja.

Kaj povemo, komu povemo, na kakšen način povemo, je izredno pomembno. Še pomembneje je preveriti, kako nas je drugi razumel. Vsak zna zakomplicirati in biti nerazumljiv. Težje je komunicirati jasno, ciljno in razumljivo. Spoštljivo in prijazno.

Odlična novica pri tem je to, da se učinkovite komunikacije lahko naučimo. Potrebujemo le dvoje: zavedanje, da je komunikacija pomembna, in nekaj odličnih tehnik in veščin.

ZDS logo EU skladi       ZDS logo RS       

Združenje delodajalcev Slovenije je partner projekta »Regionalno stičišče dostojnega dela Celje (RSDDC)«, ki je namenjen informiranju in svetovanju deležnikom na trgu dela o pravicah in obveznostih na področju dela in delovnih razmerij ter ozaveščanju o negativnem in pozitivnem vplivu uporabe atipičnih oblik dela. V ta namen organizira sklop delavnic. 

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Program:

  • kako aktivno poslušamo sogovornika
  • kako povemo, da nas bo drugi zagotovo razumel
  • preverjanje razumevanja
  • pripovedovanje iz sebe, o sebi in ne o drugem (»jaz sporočila«)
  • ciljno usmerjena komunikacija
  • zaznavni kanali in kako povedati, da nas bodo poslušali in slišali vsi prisotni
  • dogovori – kaj smo se dogovorili in kako to vemo
  • kako zapišemo dogovor
  • osebna podpora in pomoč
  • en dejavnik, ki v komuniciranju spremeni vse

Predavatelji

dr. Tanja Pia

dr. Tanja Pia Metelko

Direktorica, mediatorka Inštitut za mediacijo Concordia

Dvajset let že uspešno deluje na treh področjih osebnega in poslovnega vodenja, ki jih povezuje na inovativen in učinkovit način. Njeno prvo področje dela je reševanje zastojev, konfliktov in sporov, tako med gospodarskimi subjekti in znotraj poslovnih sistemov, kot med fizičnimi osebami, pri čemer uporablja zlasti metodo mediacije. Razvoj osebnih in poslovnih potencialov je njeno drugo področje, kjer z osebnim in poslovnim coachingom nudi suport in pomaga ustvarjati načine spremenjenega delovanja, ki vodijo do uspešnih in učinkovitih strategij posameznikov in podjetij. Pomoč pri ustvarjanju vizije, ciljev, načrtov in strategij, je njeno izrazito močno področje. Tanja Pia Metelko uči in izobražuje kadre na področju vodenja in pogajanj, da razvijejo strategije in osebnost odličnega vodje in pogajalca. Sodelovala je z več kot 150- imi podjetji in institucijami. Z omenjenih področij izvaja treninge, delavnice ter krajša in daljša usposabljanja, kjer udeležence nauči konkretnih tehnik, veščin in kompetenc. Treninge vodi v različnih evropskih državah v katerih je tudi zasnovala in implementirala več programov reševanja sporov in učinkovitega vodenja. Prepoznana je po izraziti praktičnosti, vnašanju izkušenj v prakso, učinkovitosti podajanja tehnik, vse to pa daje na imenovalec srčnega in iskrenega pristopa.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice