Webinar: Mediacija - preprečevanje in reševanje konfliktov na delovnem mestu

Dodajte v koledar
09:00 - 10:30

WEBINAR

Kotizacija

Člani ZDS

Brezplačno

Nečlani ZDS

Brezplačno

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. 

Prosimo, da nam morebitno odsotnost oz. odjavo sporočite pravočasno na elektronski naslov info@zds.si.

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. 
Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Vabimo vas na sklop vsebinsko povezanih webinarjev na temo mediacijskih veščin, ki se bodo odvili v treh zaporednih tednih, in sicer:

Tokratni webinar bo namenjen preprečevanju in reševanju konfliktov na delovnem mestu. Konflikti so sestavni del življenja in nikoli ne bomo živeli brez njih. Obseg, pogostost in posledice konfliktov lahko zmanjšamo. Nekatere preprečimo. Predvsem pa se jih lahko naučimo učinkovito reševati.

Podjetje, ki konfliktov med zaposlenimi, med zaposlenimi in vodstvom, med zaposlenimi in strankami ne rešuje sproti in ne rešuje učinkovito, rešuje v nadaljevanju velike probleme.

Edino učinkovito reševanje konfliktov je tisto, ki ga usmerimo v CILJ in ODNOS ter na način, da so zadovoljni VSI VPLETENI.

 

Združenje delodajalcev Slovenije izvaja projekt »Pogajalska šola – Usposabljanje delodajalcev za socialni dialog (Pogajalska šola 2)«, katerega namen je krepiti kapacitete socialnih partnerjev za učinkovitejša pogajanja na nacionalni, panožni in podjetniški ravni. V ta namen organizira sklop delavnic. 

ZDS logo RS    ZDS logo EU skladi   pogajalska sola ZDS lezeca 200px

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. 

Program:

  • stranka – sodelavec – nadrejeni nas je napadel, da smo nekaj naredili zelo narobe – in sedaj?
  • kateri del naših možganov se bo odzval in kako
  • priznanje, da imamo konflikt, je najboljši začetek
  • 5 načinov soočanja s konflikti – kdaj uporabiti katerega od njih
  • Test za ugotavljanje lastnega primarnega načina upravljanja konfliktov
  • Mediacija – konstruktivno reševanje konfliktov

Predavatelji

dr. Tanja Pia

dr. Tanja Pia Metelko

Direktorica, mediatorka Inštitut za mediacijo Concordia

Dvajset let že uspešno deluje na treh področjih osebnega in poslovnega vodenja, ki jih povezuje na inovativen in učinkovit način. Njeno prvo področje dela je reševanje zastojev, konfliktov in sporov, tako med gospodarskimi subjekti in znotraj poslovnih sistemov, kot med fizičnimi osebami, pri čemer uporablja zlasti metodo mediacije. Razvoj osebnih in poslovnih potencialov je njeno drugo področje, kjer z osebnim in poslovnim coachingom nudi suport in pomaga ustvarjati načine spremenjenega delovanja, ki vodijo do uspešnih in učinkovitih strategij posameznikov in podjetij. Pomoč pri ustvarjanju vizije, ciljev, načrtov in strategij, je njeno izrazito močno področje. Tanja Pia Metelko uči in izobražuje kadre na področju vodenja in pogajanj, da razvijejo strategije in osebnost odličnega vodje in pogajalca. Sodelovala je z več kot 150- imi podjetji in institucijami. Z omenjenih področij izvaja treninge, delavnice ter krajša in daljša usposabljanja, kjer udeležence nauči konkretnih tehnik, veščin in kompetenc. Treninge vodi v različnih evropskih državah v katerih je tudi zasnovala in implementirala več programov reševanja sporov in učinkovitega vodenja. Prepoznana je po izraziti praktičnosti, vnašanju izkušenj v prakso, učinkovitosti podajanja tehnik, vse to pa daje na imenovalec srčnega in iskrenega pristopa.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice