V skladu s projektnim delovnim programom je bila ustanovljena strokovna skupina, ki jo sestavljajo predstavniki Zveze albanskih delodajalcev (BiznesAlbania), Zveze neodvisnih sindikatov Albanije (BSPSH), Ministrstva za finance in gospodarstvo (katerega pristojnost je tudi socialni dialog), nacionalnega zavoda za zaposlovanje in generalnega inšpektorata.
Člani strokovne skupine so razpravljali o projektnih aktivnostih ter o osnutku Zakona o sodelovanju delavcev pri upravljanju, ki je bil pripravljen v okviru projekta WIM2.
Predstavljeni so bili pravni okviri EU s področja sodelovanja delavcev in slovenska zakonodaja. Sledila je razprava o metodah in pogojih za podjetja, v kolikor bi se zakonodaja o udeležbi delavcev prenesla v prakso.
Člani so se dogovorili, da se podrobneje preučijo predlogi osnutka zakona in izvede kratka raziskava med podjetji. Sklepi bodo posredovani zainteresiranim stranem.

 

eu flag

S finančno podporo Evropske unije.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice