Dne 14.5.2015 je v Ljubljani potekalo srečanje s predstavniki Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, na katerem je tekla razprava o predlogu Zakona o nagrajevanju uspešnosti zaposlenih iz dobička.

Predlog zakona, katerega cilj je privlačnejše nagrajevanje zaposlenih iz dobička, ponuja poenostavitev postopka za nagrajevanje zaposlenih, nižje obremenitve izplačil delavcem in podjetjem iz naslova nagrajevanja iz dobička, odprava obvezne registracije pogodbe na ministrstvu in vključitev večjega števila družb v delitev dobička. S sprejetjem zakona bi postalo poslovno okolje bolj konkurenčno in stimulativno, motivacija zaposlenih večja, tesneje bi se povezala kapital in dela, podjetjem bi se omogočeno ugodnejše nagrajevanje najuspešnejših delavcev, odpravila bi se večina birokratskih ovir ter spodbujala gospodarska rast.

Udeleženci delavnice so izrazili podporo predlogu projekta.

 

ZDS LOGOTIPI EU 150px

S finančno podporo Evropske unije.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice