Mednarodna organizacija dela (ILO) je leta 2003 28. april razglasila za Svetovni dan varnosti in zdravja pri delu. Namen tega dne je posvetiti posebno pozornosti varnosti in zdravju pri delu ter spodbuditi ustvarjanje varnostne in zdravstvene kulture, ki bo pripomogla k zmanjševanju števila nezgod in bolezni povezanih z delom.

Delo lahko predstavlja določeno stopnjo tveganja, le-ta pa se lahko z izvajanjem preventivnih ukrepov odpravi ali bistveno zmanjša. Delodajalec mora poskrbeti za varnost in zdravje na delovnem mestu, hkrati pa mora tudi vsak delavec spoštovati dogovorjena pravila in izvajati preventivne ukrepe, saj je vsak posameznik najprej sam odgovoren za lastno varnosti. 

Varnost in zdravje sta pomembni vrednoti tako za delodajalca, kot delavca, saj zdravo in varno delovno okolje pomeni ključ do uspeha oziroma vpliva na kvalitetnejšo poslovno in zasebno življenje. 

 

ZDS logo EU skladi           ZDS logo RS

Projekt e-VZD sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice