V okviru projekta »Usposabljanje delodajalcev za promocijo varnosti in zdravja pri delu (e-VZD)« je bil dne 20.4.2020 objavljen JAVNI RAZPIS za zbiranje ponudb za podporo organizacijam pri pripravi akcijskega in finančnega načrta ter konkretni prilagoditvi delovnih mest.

Namen javnega razpisa za podporo organizacijam pri prilagoditvi delovnih je prilagajanje delovnih mest posameznikom, v organizacijah, ki opravljajo dejavnosti v eni izmed petih najbolj izpostavljenih gospodarskih dejavnostih po številu nezgod pri delu.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje stroškov prilagoditve. Predmet javnega razpisa je razdeljen v dva (2) sklopa, in sicer:

Sklop 1: Priprava akcijskega in finančnega načrta konkretne prilagoditve delovnih mest
Sklop 2: Konkretna prilagoditev delovnih mest

Konkretna prilagoditev lahko obsega nakup opreme ali prilagoditev opreme ter spremembo tehnologije, potrebne za prilagoditev delovnega mesta, svetovanje delodajalcem in delavcem s področja varnosti in zdravja pri delu in usposabljanje delavcev za delo na prilagojenem delovnem mestu.

Izbranim organizacijam bo v okviru javnega razpisa za prilagoditev posameznega delovnega mesta na voljo sofinanciranje konkretne prilagoditve v višini največ do 5.000,00 EUR.

 

ZDS logo EU skladi           ZDS logo RS

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice