Upravljanje raznolikosti v zaposlovanju

Upravljanje raznolikosti v zaposlovanju

Projekt je zasnovan je tako, da nadgrajuje vsebine protidiskriminacijskih politik na trgu dela in zaposlovanja z modelom upravljanja raznolikosti v zaposlovanju, z najnovejšimi pristopi na tem področju v smeri trajnostne sistemske rešitve oziroma kot celostno upravljalsko orodje za obvladovanje spreminjajočih se demografskih pogojev na trgu delovne sile.

Projekt je tudi nadgradnja in krepitev sodelovanja med področjema civilnega in socialnega dialoga, ki smo ga kot uresničevanje načel inovativnosti in trajnosti zasnovali v programu EQUAL (2005-2007). Glavna dodana vrednost upravljanja z raznolikimi človeškimi viri v zaposlovanju je lahko dosežena skozi kadriranje, razvoj in ohranjanje raznolike, talentirane in kvalitetne delovne sile, brez izgub zaradi zaviralnega faktorja diskriminacije in izključevanja prikrajšanih skupin. Uvedba argumentiranega, praktično uporabnega modela za upravljanje človeških virov, prenosljivega za vse vidike enakih možnosti in vse panoge zaposlovanja, kar je še zlasti pomembno v luči gospodarske krize in recesije, ko se situacija na trgu delovne sile zaostruje in se zvišuje tveganje za kršitve in nespoštovanje pravic.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice