Spoštovani,

vljudno vas vabimo, da si skupaj privoščimo zajtrk ob zanimivi strokovni debati o možnostih povezovanja in učinkovitega sodelovanja med javnim potniškim prometom in novimi oblikami prevozov:

Mobilnostni zajtrk:
SKUPAJ DO UČINKOVITIH ALTERNATIV OSEBNEMU VOZILU
v torek, 31. januarja 2023, ob 9. uri
v kongresni dvorani Kristalne palače v BTC-ju

Vsakodnevni zastoji, problematika parkirnih mest in visoke okoljske obremenitve so izzivi, ki kličejo po hitrih rešitvah. Njihov skupni imenovalec je množična uporaba osebnega avtomobila. Skozi debato bodo strokovnjaki za trajnostno mobilnost, predstavniki Ministrstva za infrastrukturo, Ljubljanskega potniškega prometa in Slovenskih železnic-PP kot dveh osnovnih stebrov javnega potniškega prometa ter ponudniki novih oblik mobilnosti, kot so dinamični skupinski prevozi (GoOpti) in souporaba električnih vozil (Avantcar) iskali možnosti medsebojnih povezav v sistem, ki bi lahko omogočil, da bi vsakdanje poti lažje in bolj učinkovito opravljali brez osebnega avtomobila.

Govorci:

  • mag. Darja Kocjan, direktorica SŽ-Potniški promet
  • Matej Gojčič, namestnik direktorice RRA LUR
  • Rok Vihar, namestnik direktorja LPP d.o.o.
  • Aidan Cerar, IPoP – Inštitut za politike prostora
  • Marko Guček, CEO GoOpti d.o.o.
  • Matej Čer, prokurist AVANT CAR d.o.o.
  • Matjaž Vrčko, vodja Sektorja za javni potniški promet Ministrstva za infrastrukturo

Okroglo mizo bo povezoval David Urankar.

Prijave na dogodek so zaradi strežbe zajtrka obvezne. Svojo udeležbo prosimo sporočite na e-naslov brina.medvescek@rralur.si čim prej, najkasneje pa do nedelje, 29. januarja 2023.

Dogodek poteka pod okriljem projekta SmartMOVE: Pametne rešitve za trajnostno mobilnost, v sponzorskem sodelovanju z BTC d.d.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice