Prejemnik 100. pristopnega certifikata Družbeno odgovoren delodajalec, katerega nosilec je Ekvilib Inštitut s partnerji ZDS, GZS, in ZSSS, je Mednarodni grafični likovni center (MGLC). Izkušnjo certificiranja so na MGLC opisali kot pozitivno in jo priporočili tudi drugim ustanovam s področja kulture in umetnosti.

Prijazni do zaposlenih in skupnosti
Podjetja se običajno za izvajanje ukrepov s področja družbene odgovornosti odločijo, ker želijo okrepiti kulturo, izboljšati ugled podjetja kot delodajalca in s tem prispevati k pridobivanju novih in zadržanju obstoječih zaposlenih. 100. imetnik certifikata DOD je Mednarodni grafični likovni center, specializiran muzej grafične in likovne umetnosti. Njihovo glavno poslanstvo je sooblikovanje boljšega življenja skupnosti in družbe. Zavedajo se, da je za učinkovito izvajanje takšnega poslanstva potrebno začeti znotraj hiše, pri zaposlenih. Zato izvajajo različne ukrepe s področja družbene odgovornosti. »Med najbolj zanimivimi ukrepi, ki jih izvajamo, velja omeniti, da zaposlenim omogočamo, da si svoj službeni prostor delijo z domačimi ljubljenčki, spodbujamo zdrav življenjski slog, ki ga v največji možni meri povezujemo z okoljem parka Tivoli, v katerem domujemo, spodbujamo pa tudi raznovrstne oblike prostovoljnega dela,« izpostavljajo v MGLC.

Na voljo še samo 10 brezplačnih certifikatov
Doslej je 190 podjetij certifikat Družbeno odgovoren delodajalec že pridobilo oziroma je v postopku pridobivanja. Za brezplačen pristop k financiranju postopka certificiranja je do izteka projekta na voljo le še 10 mest.

»Izkušnjo certificiranja bi priporočili tudi drugim ustanovam s področja kulture in umetnosti. V vsakodnevni vključenosti v številne projekte pogosto pozabimo nase in pomembnost dobrega počutja zaposlenih. Skozi proces pridobivanja certifikata DOD pa si vzameš ta pomemben čas, narediš pregled trenutnega stanja in načrt za naprej tudi na področju motivacije in zadovoljstva zaposlenih ter obiskovalcev. Tako postane tudi izvedba drugih projektov mnogo lažja,« opisujejo svojo izkušnjo certificiranja v MGLC.

Več na: https://certifikatdod.si/sporocilo-za-javnost-100-prejemnik-pristopnega-certifikata-druzbeno-odgovoren-delodajalec-je-kulturna-ustanova/

DOD banner

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice