Ekvilib Inštitut je februarja objavil Javni poziv za sofinanciranje postopka pridobitve pristopnega certifikata »Družbeno odgovoren delodajalec« iz sredstev Evropskega socialnega sklada v letu 2020.

Za vse zainteresirane prijavitelje bo 18.3.2020 ob 10. uri potekal spletni seminar, kjer bomo predstavili certifikat in možnosti pridobitve sofinanciranja. Prijave na spletni seminar sprejemamo tukaj. Nekaj dni pred spletnim seminarjem boste prejeli natančna navodila za prijavo.

Podlaga za implementacijo certifikata »Družbeno odgovoren delodajalec« so načela in bistvene vsebine standarda za družbeno odgovornost ISO 26000. Metodologijo certifikata je razvil Ekvilib Inštitut v sodelovanju z Združenjem delodajalcev Slovenije, Gospodarsko zbornico Slovenije, Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije in strokovnjaki s posameznih vsebinskih področij certifikata.

Pridobitev certifikata je revizorski in svetovalno-analitični postopek, ki ima funkcijo ocenjevanja ter svetovanja delodajalcem, katera orodja uporabljati za boljše upravljanje na področju zaposlenih s poudarkom na štirih področjih certifikata:

  • Področje 1 – Izvajanje aktivnosti za družbeno odgovornost in trajnostni razvoj
  • Področje 2 – usklajevanje poklicnega, družinskega in zasebnega življenja
  • Področje 3 – medgeneracijsko sodelovanje
  • Področje 4 – pomen zdravja na delovnem mestu

Celotna razpisna dokumentacija je objavljena na spletni strani certifikata www.certifikatdod.si, javni poziv 2020.

 

ZDS logo RS   ZDS logo EU skladi   DOD logo

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice