27. septembra 2022 je bilo v Grand hotelu Union podjetjem podeljenih 63 pristopnih in 1 napredni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec. 

Ekvilib Inštitut je s partnerji, Združenjem delodajalcev Slovenije, Gospodarsko zbornico Slovenije,Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije in Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti nove certificirance sprejel na svečani prireditvi.

DOD logo

»Profil družbeno odgovornega delodajalca v Sloveniji beleži visoko stopnjo zadovoljstva zaposlenih na delovnem mestu in urejeno organizacijsko kulturo ter spodbudno klimo. Pri njem zaposleni lahko usklajujejo zasebno in poklicno življenje v vseh življenjskih obdobjih. Nudi varno in zdravju prijazno delovno okolje, skrbi za delovno vnemo in produktivnost tudi tako, da različnim skupinam zaposlenih nudi enake priložnosti za napredovanje. Zaposleni pri takem delodajalcu lahko izkoriščajo celotni potencial, kar vodi tudi v bolj konkurenčno podjetniško okolje,« je ob današnjem zaključnem svečanem dogodku opisal vodja projekta Ekvilib Inštituta, ki organizacijam podeljuje certifikat Družbeno odgovoren delodajalec (DOD), Gašper Zakrajšek.

Ekvilib Inštitut je v zadnjih treh letih, skupaj s partnerji ZDS, GZS in ZSSS, v postopek pridobivanja certifikata DOD popeljali že 200 družbeno odgovornih delodajalcev. Pristopni certifikat je prejelo doslej 122 delodajalcev, naprednega pa 7. Na včerajšnji zaključni prireditvi smo podelili certifikate 63 družbeno odgovornim delodajalcem.

Tako so v treh letih certificiranja dodobra sprofilirali tipičnega družbeno odgovornega delodajalca, ki po besedah nosilcev certificiranja omogoča in spodbuja visoko stopnjo enakopravnosti vseh, tudi moških in žensk na delovnih mestih. Nudi različne možnosti za fleksibilne oblike dela in ima visoko stopnjo ugleda in sprejetosti v skupnosti, dobro upravlja s tveganji in ima visoko stopnjo konkurenčne prednosti na svojem področju poslovanja, tudi pri javnih naročilih.

Takemu delodajalcu je omogočeno tudi lažje pridobivanje najboljših kadrov in hkrati njihovo zadrževanje tako, da lahko gradi blagovno znamko delodajalca. S svojimi zaposlenimi sodeluje na vključujoč in participativen način in kjer je smiselno z zaposlenimi sprejema skupne odločitve, hkrati pa skrbi za gospodarno rabo naravnih virov, socialno pravičnost in etičnost korporativnega upravljanja, transparentno razkriva tako pozitive kot negativne vplive dejavnosti podjetja in o tem obvešča vse svoje strateške deležnike.

Na včerajšnji svečani podelitvi smo 63 podjetjem podelili pristopni certifikat, 1 podjetju, kjer so uspešno implementirali vse zadane ukrepe ter tako uspešno zaključili plan implementacije, pa smo podelili že tudi napredni certifikat. Na podelitvi je kot govorec nastopil tudi član revizorskega sveta, g. Lan Wudler, ki je vse zbrane pozdravil ter jim predstavil delo in pogled revizorskega sveta v projektu.

CDOD_svecana_podelitev

Več o svečani podelitvi in izjavi za javnost si lahko preberete tukaj.

Vsem organizacijam, ki so prejele certifikat CDOD oziroma so še na poti do pridobitve, iskreno čestitamo in jim želimo uspešno družbeno odgovorno delo tudi v prihodnje.


 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice