ZRSZ: Od 15.4. pozivi za dopolnitev vloge za povračilo nadomestila plače iz poslovnih razlogov

Zavod RS za zaposlovanje je sporočil, da bodo pozvali k dopolnitvi vlog za povračilo nadomestila plače iz poslovnih razlogov. Rok za dopolnitev je 8 dni od prejema poziva.

Nanaša se na vloge, ki ste jih oddali po Zakonu o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov (ZIUPPP) v vmesnem času, pred uveljavitvijo Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP).

Omenjeni novi zakon (ZIUZEOP), ki je začel veljati 11. 4. 2020, prinaša nekoliko drugačne pogoje za uveljavljanje povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo (poslovni razlogi). To pomeni, da bomo upoštevali že prejete vloge po starejšem zakonu (ZIUPPP), vendar jih je treba dopolniti v skladu z novimi zakonskimi določili.

Po 29. členu novega zakona (ZIUZEOP) je vsaka od prejetih vlog nepopolna, prav zZRZS poziva k njeni dopolnitvi. Poziv bodo poslali na elektronski naslov, ki ste ga navedli v oddani vlogi.

Dopolnitev vloge, za katero boste imeli na voljo 8 dni od prejema poziva, bo vključevala:

  • potrditev nove izjave, ki je v skladu z določili novega zakona,
  • posredovanje kopij odredb o čakanju na delo, ki so bile vročene zaposlenim pri delodajalcu vlagatelju (izključno v obliki pdf),
  • ureditev seznama zaposlenih na začasnem čakanju na delo.

Več na:
https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/od-15-aprila-pozivi-za-dopolnitev-vloge-za-povracilo-poslovni-razlogi

IntUkrep poziv za dopolnitev vloge

Sorodne novice

Od 11.4.2020 omogočena oddaja vlog za povračilo nadomestila plače zaradi začasnega čakanja na delo in višje sile

Danes, 10. aprila, je bil v Uradnem listu RS objavljen Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP). Veljati začne naslednji dan po objavi. To pomeni, da bodo od jutri, 11. aprila, delodajalci lahko elektronsko oddali vlogo na portalu za delodajalce Zavoda RS za zaposlovanje.

Preberite več

Koristne povezave - pojasnila različnih institucij

Zaradi nenehnega dopolnjevanja in spreminjanja pojasnil različnih institucij glede uveljavljanja interventnih ukrepov (FURS, ZRSZ, ZZZS, MDDSZ, MGRT) objavljamo tudi povezave na njihove spletne strani, kjer lahko najdete najnovejše dokumente.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice