Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo objavljen v Uradnem listu RS

V Uradnem listu RS št. 49/2020 z dne 10.4.2020 je bil objavljen Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP).

Zakon začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in je dostopen na https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2020-01-0766/zakon-o-interventnih-ukrepih-za-zajezitev-epidemije-covid-19-in-omilitev-njenih-posledic-za-drzavljane-in-gospodarstvo-ziuzeop.

Sorodne novice

Stališče Združenja delodajalcev Slovenije do antikorona megazakona

ZDS je včeraj po sprejetju velikega protikriznega zakona in danes s svojimi člani iz gospodarstva podrobno proučilo določbe zakona. Skupno ugotavljamo, da je zakon korak v pravo smer, pri katerem je ključna predvsem hitrost sprejetja, hkrati pa je potrebno opozoriti na določene določbe, ki bi za gospodarstvo otežile pridobivanje pomoči, in pa na ukrepe, ki so za gospodarstvo ključni, a jih megazakon ne vsebuje.

Preberite več

Od 11.4.2020 omogočena oddaja vlog za povračilo nadomestila plače zaradi začasnega čakanja na delo in višje sile

Danes, 10. aprila, je bil v Uradnem listu RS objavljen Zakon o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (ZIUZEOP). Veljati začne naslednji dan po objavi. To pomeni, da bodo od jutri, 11. aprila, delodajalci lahko elektronsko oddali vlogo na portalu za delodajalce Zavoda RS za zaposlovanje.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice