Zavod za zaposlovanje opozarja na 8-dnevni rok za oddajo vloge za delno povračilo nadomestila plače za začasno čakanje na delo

Vlada RS je do konca avgusta podaljšala ukrep delnega povračila nadomestila plače za začasno čakanje na delo, ki ga določa Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (ZIUPDV). Sklep je bil objavljen v Uradnem listu št. 104 za dne 24.7.2020. 

Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) pojasnjuje, da delodajalci odslej lahko uveljavljajo delno povračilo nadomestila plače za zaposlene, ki jih napotijo na začasno čakanje na delo v obdobju do 31. 8. 2020, ker jim zaradi posledic epidemije začasno ne morejo zagotavljati dela.

► Vlogo za delno povračilo nadomestila plače oddate elektronsko na portalu ZRSZ za delodajalce, najkasneje v 8 dneh od napotitve zaposlenih na začasno čakanje.

Pomembno!

Delodajalci, ki ste oddali vlogo za uveljavljanje povračila do 31. 7. 2020 in ga želite uveljavljati tudi v avgustu, oddate novo vlogo v 8 dneh od napotitve. Če zaposlene napotite s 1. 8. 2020, predložite vlogo najkasneje do 9. 8. 2020.

Povračilo delodajalcem znaša 80 % izplačanega nadomestila plače za zaposlenega in je omejeno z višino maksimalnega zneska denarnega nadomestila (892,50 EUR).

IntUkrep podaljsanje cakanja na delo avgust web

Vir: Spletna stran ZRSZ, https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/moznost-delnega-povracila-nadomestila-place-podaljsana-do-konca-avgusta.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice