Vabilo na posvet Posvet Pomanjkanje kompetenc na trgu dela v RS za uspešno trajnostno gospodarsko rast

Državni svet Republike Slovenije vabi na posvet, ki bo v torek, 4. decembra 2018, ob 9.30, v dvorani Državnega sveta, Šubičeva 4, Ljubljana.

Na posvetu bodo ministri, delodajalci in delojemalci, strokovnjaki in menedžerji strokovnih institucij razpravljali o izzivih Industrije 4.0 za Družbo 5.0 pri revrednotenju človeškega kapitala. Zaposleni bodo le z vseživljenjskim učenjem in ustreznimi kompetencami uspešni na trgu dela. Vloga vseh deležnikov, ki sodelujejo v procesih izobraževanja in usposabljanja na vseh ravneh, od vrtca do univerze in vseživljenskega izobraževanja odraslih, je pri tem ključna. Nujna je njihova koordinacija in sodelovanje, na kar nas opozarjata tudi OECD in Evropska komisija. Pridobivanje ustreznih kompetenc in usposabljanje za delovna mesta prihodnosti pa je brez aktivnega sodelovanja strokovnjakov iz gospodarstva povsem nerealno.

Državni svet RS želi v posvet vključiti najširšo strokovno in laično javnost ter vse zainteresirane. Zato je poleg udeležbe v dvorani Državnega sveta zagotovljeno spremljanje in sodelovanja v posvetu tudi na daljavo, preko multimedijskega portala z uporabo naprednih informacijsko-komunikacijskih rešitev, ki so plod slovenskega znanja. S pomočjo Digitalnega okolja MiTeam bo to tako prvi posvet v Državnem svetu, ki bo hibriden in se je v virtualnem okolju že pričel, nadaljeval pa se bo tudi po dogodku v Državnem svetu RS.

Vsem govorcem boste lahko pred, med in po dogodku zastavljali vprašanja, posredovali pobude in komentarje, objavili vaše vsebine in tako neposredno sodelovali v razpravi in izboljšanju stanja na tem področju. Vabimo vas, da priložnost predstavitve predlogov in zahtev gospodarstva kar najbolje izkoristite z osebno udeležbo ali sodelovanjem na daljavo.

Za potrditev vaše osebne udeležbe najdete navodilo preko spodnje povezave v uradnem vabilu, za ogled neposrednega prenosa ali posnetkov posveta, sodelovanje na daljavo in povezovanje z govorci ter drugimi udeleženci posveta pa se registrirajte tukaj!

banner fb POSVET DS

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice