V veljavi ukrep za pomoč gospodarstvu zaradi dviga cen energentov

V Uradnem listu št. 29/2022 z dne 4.3.2022 je bil objavljen Zakon o ukrepih za omilitev posledic dviga cen energentov v gospodarstvu in kmetijstvu (ZUOPDCE).

Zakon določa začasne ukrepe na področju gospodarstva - pomoči za gospodarstvo pri odpravi škode zaradi dviga cen energentov.

V zakonu so določeni tudi ukrepi na davčnem področju.

Podaljšan je rok za predložitev davčnega obračuna od dohodka iz dejavnosti (DohDej) in davka od dohodka pravnih oseb (DDPO). Oddati ju je treba najpozneje do 30. aprila za leto 2021, ker pa ta dan pade na soboto, je skrajni rok za predložitev obračunov DDPO in DohDej torek, 3. maj 2022.

Spremenjen je tudi rok  za  predložitev  letnih  poročil - letna  poročila  se AJPES predložijo najpozneje do 30. aprila 2022. 

 

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice