Uvedba elektronskega bolniškega lista - dodatne informacije za delodajalce ZZZS

V pripetem dokumentu najdete sporočilo za javnost Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije glede uvedbe elektronskega bolniškega lista od 1.2.2020.

Navodila za delodajalce za uporabo vmesnika eNDM za prevzemanje eBOL-ov in za nadgradnje rešitve za oddajo eZahtevkov za refundacijo nadomestil plač so objavljena na spletni strani http://evem.gov.si/info/vmesnik-nadomestila/.

Ministrstvo za javno upravo in ZZZS od oktobra 2019 naprej zagotavljata tudi odgovore na vprašanja delodajalcev in proizvajalcev aplikacij za obračun plač. Vsebinska vprašanja glede uporabe spletnega vmesnika lahko naslovijo na elektronski naslov ebol@zzzs.si. V novembru 2019 bo na voljo vmesnik eNDM v testnem okolju za testiranje aplikacij za obračun plač. Od 1. 1. 2020 naprej bodo na voljo za uporabo rešitve za uporabo spletne aplikacije v sistemu SPOT, skupaj z navodili.

Sorodne novice

Uvedba elektronskega bolniškega lista od februarja 2020

Obveščamo vas, da Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) pripravlja informacijsko rešitev za izdajo papirne listine - Potrdilo o upravičeni zadržanosti od dela v elektronski obliki, ki bo omogočala postopno nadomestitev papirne listine (t.i. »zeleni« BOL) z elektronsko.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice