Usposabljanje na delovnem mestu za osebe na področju mednarodne zaščite in tujce

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ) je 19.4.2022 na njihovi spletni strani objavil »Javno povabilo delodajalcem za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu za osebe na področju mednarodne zaščite in tujce«.

Namen javnega povabila je izbor izvajalcev za izvedbo lokalnih programov usposabljanja na delovnem mestu za osebe, ki so:

  • prijavljene v evidenci brezposelnih oseb pri ZRSZ in imajo v skladu z veljavno zakonodajo v Republiki Sloveniji priznano mednarodno zaščito ali so pridobile začasno zaščito ali
  • pa so tujci s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji, ki so brez znanja slovenskega jezika in delovnih izkušenj v Republiki Sloveniji in ki so prijavljeni v evidenci brezposelnih oseb pri Zavodu 12 mesecev ali več ter so prejemniki denarno socialne pomoči.

Osebe bodo v usposabljanje na delovnem mestu vključene 6 mesecev. Namen usposabljanja je v delovni in socialni integraciji vključenih oseb ter povečevanju njihovih zaposlitvenih možnosti.

Za izvajanje programa je namenjenih 100.000 evrov. Predvidena je vključitev okrog 17 brezposelnih oseb iz ciljnih skupin v usposabljanje na delovnih mestih pri delodajalcih iz vse Slovenije, ki imajo najmanj 5 zaposlenih.

Delodajalci so na podlagi sklenjene pogodbe upravičeni do plačila mesečnega stroška izvedbe usposabljanja za udeleženca in do povračila stroška predhodnega zdravniškega pregleda za vključeno osebo.

Viri: Portal gov.si, 19.4.2022, spletna stran ZRSZ, 19.4.2022.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice