Spremembe tarifne priloge h Kolektivni pogodbi komunalnih dejavnosti

V Uradnem listu RS, št. 137/2022 z dne 28.10.2022 je bila objavljena Tarifna priloga h Kolektivni pogodbi komunalnih dejavnosti.

Od 1.10.2022 se uporabljajo novi zneski povračila stroška prehrane med delom in povračila stroška prevoza na delo in z dela:

  • Če prehrana pri delodajalcu ni organizirana ali je delavec iz utemeljenih razlogov ne more uživati, je delavec upravičen do povračila stroškov prehrane v višini 7,96 EUR na dan.
  • Delavec je upravičen do povračila stroška prevoza na delo in z dela v višini cene javnega prevoza. Če ni javnega prevoza, je delavec upravičen do 0,21 EUR na prevoženi kilometer z osebnim vozilom.

Zneski najnižjih osnovnih plač po tarifnih razredih Kolektivne pogodbe komunalnih dejavnosti se povečajo za 10% od vključno 1. 1. 2023. Nove zneske najdete na naši spletni strani.

Delavcu pripada regres za letni dopust v višini najmanj 1.400,00 EUR od 1. 1. 2023 dalje.


Vse objave omenjene kolektivne pogodbe z razlagami, aneksi in tarifnimi prilogami so zbrane na spletni strani ZDS.


 

 

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice