Spremembe in dopolnitve Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19

V Ur. listu RS št. 200/2021, z dne 22.12.2021 je bil objavljen Odlok o spremembi in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki ga je je izdala Vlada RS.

Na področju trgovinske dejavnosti je vlada določila omejitev števila strank v prodajalnah, v katerih se izvaja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga, na kvadraturo na 10 m2 na stranko. Hkrati se ob vhodu objavi informacija o največjem številu strank, ki so lahko hkrati v prostoru prodajalne.

Sprememba 14. člena sledi mnenju Strokovne svetovalne skupine ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 z dne 20. 12. 2021. Iz tega izhaja, da je glede na pričakovanje, da bo v državi prišlo do prevladovanja omikron različice virusa, nizko stopnjo precepljenosti in posledično pričakovano višjo obremenitev bolnišnic, treba zaostriti ukrepe.

Ta odlok začne veljati 23. 12. 2021.

Vir: Vlada RS, spletna stran, 22.12.2021.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice