Sklep o razširjeni veljavnosti Kolektivne pogodbe gradbenih dejavnosti

V Uradnem listu RS, št. 30/2018 z dne 26.4.2018, je bil objavljen Sklep o razširjeni veljavnosti Kolektivne pogodbe gradbenih dejavnosti.

Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je na predlog Sindikata delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije, Dalmatinova 4, Ljubljana in Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije, Trg OF 14, Ljubljana, na podlagi drugega odstavka 12. člena in 13. člena Zakona o kolektivnih pogodbah (Uradni list RS, št. 43/06 in 45/08 – ZArbit) izdala sklep o razširjeni veljavnosti Kolektivne pogodbe gradbenih dejavnosti.

S sklepom je ministrica ugotovila razširjeno veljavnost Kolektivne pogodbe gradbenih dejavnosti, sklenjene 14. 12. 2015, na vse delodajalce, ki opravljajo eno izmed sledečih dejavnosti kot glavno dejavnost:

  • 23.320 Proizvodnja strešnikov, opeke, drugih gradbenih izdelkov iz žgane gline
  • 23.510 Proizvodnja cementa
  • 23.650 Proizvodnja izdelkov iz vlaknatega cementa
  • 42.910 Gradnja vodnih objektov.

Besedilo objave je dostopno na spletnih straneh ZDS.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice