Rok za oddajo vlog na 11. razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2019 podaljšan!

Zaradi obsežnosti vprašalnika in želje po kakovostnih prijavah se podaljšuje rok za oddajo vlog na že enajsti razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost - Horus 2019. Kandidati za nagrado Horus 2019 morajo po novem svoje vloge oddati najkasneje do 15. novembra 2019. Ocenjevanje bo potekalo v dveh krogih, za uvrstitev med finaliste morajo kandidati zbrati vsaj 51 % vseh možnih točk. Konec novembra 2019 bodo znani finalisti, podelitev nagrad Horus 2019 pa bo 17. decembra 2019.

Za strateško nagrado HORUS 2019 se letos potegujejo: podjetja vseh velikosti in oblik ter druge organizacije, tudi lokalne skupnosti, javne ustanove. Letos so razpisali Nagrado za strateško celovitost pravne osebe (za strateški pristop podjetij in organizacij k družbeni odgovornosti) ter Priznanje za projekt (za sodelovanje gospodarstva, šolstva in mladih). Objavljena sta še dva razpisa za posebna priznanja, kjer prijavnine ni: Posebno priznanje posamezniku, ki deluje v kontekstu družbene odgovornosti, in Posebno priznanje novinarju/ki. Letos dodajajo še možnost zunanje presoje družbene odgovornosti pravne osebe.

Po poročanju dosedanjih udeležencev tega natečaja je glavna prednost sodelovanja ta, da s specializiranim vprašalnikom, usklajenim s smernicami Standarda za družbeno odgovornost ISO26000:2010 in drugimi aktualnimi dokumenti o družbeni odgovornosti, lahko sami analizirajo stanje na tem področju v podjetju oz. organizaciji. To jim kasneje pomaga še pri načrtovanju in poročanju o družbeni odgovornosti in trajnostnem razvoju, kar je za velika podjetja z več kot 500 zaposlenimi od leta 2017 po evropski direktivi in slovenski zakonodaji postalo obvezno.

Inštitutu IRDO se kot organizatorju projekta pridružujejo še naslednje organizacije kot podporni partnerji projekta: Društvo za odnose z javnostmi (PRSS), Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo za marketing Slovenije, Društvo novinarjev Slovenije, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj, Združenje socialna ekonomija Slovenije - Slovenski forum socialnega podjetništva, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Štajerska gospodarska zbornica, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager in drugi. Projekt letos delno sofinancira Urad RS za mladino. Partner klipinga je Press Clipping d.o.o..


Dodatne informacije:

W: www.horus.si, E: nagrada.horus@irdo.si

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice