Potegujte se za slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2019!

horus logo OK2

ZAKAJ?
Ker so v svetovnem merilu zlasti podjetja prepoznala, da jim družbeno odgovorno delovanje prinaša številne koristi, kot so npr.:

  • večja prepoznavnost in ugled v medijih, pri splošni javnosti, pri kupcih, dobaviteljih, drugih poslovnih partnerjih,
  • večja motivacija zaposlenih za delo, večja lojalnost zaposlenih, manj absentizma, prezentizma in fluktuacije, pa tudi stavk, in stroškov za vse te in podobne pojave,
  • več predlogov za inoviranje, izboljšave poslovanja, delovanja,
  • pridobitev novih poslov s strankami, dobavitelji, več nakupov in večja lojalnost potrošnikov,
  • racionalnejša raba virov in s tem zmanjšanje stroškov,
  • več dobička ob izteku leta.

Vabimo vas, da se prijavite na razpis za podelitev Slovenske nagrade za družbeno odgovornost – Horus 2019. Razpis je namenjen podjetjem (mikro / majhnim, srednje velikim, velikim podjetjem) in drugim organizacijam, osebam javnega prava, lokalnim skupnostim, novinarjem ter ostalim organizacijam in posameznikom, ki delujejo družbeno odgovorno. Iščemo in nagrajujemo celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti.

Razpis je 6. 9. 2019 v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno-interesnimi organizacijami objavil IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti.

KATEGORIJE ZA PRIJAVO:

A. Za pravne osebe - mikro in s.p., majhna, srednje velika, velika in socialna podjetja ter zavode in druge organizacije (PRIJAVNINA):

Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2019 – NAGRADE IN PRIZNANJA:
1. za celotno organizacijo – NAGRADA ZA STRATEŠKO CELOVITOST PRAVNE OSEBE (za strateški pristop podjetij, zavodov k družbeni odgovornosti)
2. za projekt –PRIZNANJE ZA PROJEKT (sodelovanje gospodarstvo, šolstvo, mladi)
ZUNANJA PRESOJA DRUŽBENE ODGOVORNOSTI PRAVNE OSEBE – na voljo po 31.10.2019, sledijo posebna navodila

B. Za fizične osebe (PRIJAVNINE NI):
Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2019 - POSEBNA PRIZNANJA:
1. Splošno
2. Novinar/ka

KAJ S SODELOVANJEM NA RAZPISU KOT PRAVNA OSEBA PRIDOBITE?

  • S specializiranim vprašalnikom, usklajenim s smernicami ISO26000 in drugimi aktualnimi dokumenti o DO, vam bodo pomagali analizirati vaše stanje DO in poslovanja ter pripraviti poročilo o tem za neodvisne ocenjevalce.
  • Dodatno 2 uri brezplačnega svetovanja organizatorja za prijavo na razpis in/ali uveljavljanje, vzpostavitev ali prenovo strategije družbene odgovornosti v vašem podjetju, zavodu, organizaciji (za prijavitelje za strateško nagrado).
  • Posredno izobraževanje ključnega kadra o družbeni odgovornosti, spoznanja dobrih praks drugih podjetij, zavodov za izboljšanje vašega poslovanja.
  • Več objav o vaši organizaciji v medijih.
  • Možnost prejema nagrade Horus 2019 in/ali priznanja Finalist Horus 2019 ter s tem brezplačno uporabo logotipa Horus 2019, povečan ugled vaše pravne osebe v javnosti, med zaposlenimi, potrošniki, poslovnimi partnerji.
  • 20 % popust pri prijavnini, če ste člani organizatorjev in podpornih partnerjev projekta.

Kdo je vabljen k prijavi na razpis?

  • podjetja in druge organizacije,
  • izobraževalne ustanove, osebe javnega prava in lokalne skupnosti,
  • novinarje ter
  • družbeno odgovorne posameznike in organizacije.

VEČ INFORMACIJ O RAZPISU IN PRIJAVNICE NAJDETE NA POVEZAVI: http://www.horus.si/

Vabimo vas, da v projektu sodelujete z vašim primerom dobre prakse in delujete z zgledom!
Poslanstvo Slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus je spodbujati celovitost v razmišljanju, inovativnost v delovanju in odgovornost in upoštevanje soodvisnosti pri poslovanju slovenskih podjetij, zavodov. Dvostopenjsko ocenjevalno komisijo sestavljajo pomembni slovenski strokovnjaki za razne vidike družbene odgovornosti in predstavniki partnerskih organizacij. Ocenjevanje bo potekalo v dveh ločenih krogih, poudarek pa bo dan celovitim pristopom in projektom, aktivnostim ter spremljanju učinkov. Nagrada HORUS bo letos podeljena že enajstič.

Poslovni klub Horus
Dosedanji prejemniki priznanj in nagrad Horus iz preteklih let so 11. junija 2015 ustanovili Poslovni klub Horus, ki združuje do sedaj prijavljene kandidate za nagrado Horus, omogoča izmenjavo znanja, izkušenj ter dobrih praks in tako povezuje slovenska družbeno odgovorna podjetja. Člani kluba menijo, da je sedaj nastopil čas, da naredijo skupno zavezo Sloveniji in pomagajo tudi drugim podjetjem krepiti družbeno odgovornost. Želijo sodelovati z odgovornimi podjetji in z njimi nadgrajevati njihovo delo, zato se jim pridružite tudi vi!

Rok za prijavo
Vlogo do 31. oktobra 2019 pošljite na naslov inštituta IRDO v enem tiskanem in enem tiskanemu identičnem elektronskem izvodu (več informacij v razpisu).

Obrazce za prijavo, razpisno dokumentacijo za vsako kategorijo prijaviteljev posebej ter ostale informacije o projektu, partnerjih in razpisu najdete na spletnem mestu www.horus.si.

Dodatne informacije:
IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, e-pošta: nagrada.horus@irdo.si

Veselimo se vašega sodelovanja na tem natečaju in promocije vašega primera dobre prakse v slovenski javnosti!

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice