Vabljeni na regionalna posveta o aktualnih zadevah na področju obveznega zavarovanja, s poudarkom na spremembah ZPIZ-2

V naslednjih letih se bodo na slovenskem trgu začele dogajati spremembe, ki bodo terjale od delodajalcev velike prilagoditve. V Sloveniji bo do leta 2020 petina prebivalcev starih nad 65 let. Na trg dela prihaja manj mladih, delež starejših (od 55 do 64 let) pa narašča.

Z namenom vključevanja različnih deležnikov, razširjanja projektnih aktivnosti ter predvsem izmenjave dobrih praks podjetij vas vabimo na regijske posvete o aktualnih zadevah na področju obveznega zavarovanja, s poudarkom na spremembah ZPIZ-2. Glavni gost posvetov bo Marijan Papež, generalni direktor ZPIZ.

Posveta se bosta odvila

  • v sredo, 18. marca 2020, od 10. do 13. ure v Kulturnem domu Krško, Trg Matije Gubca 2, Krško,

  • v sredo, 15. aprila 2020, od 12. do 15. ure na GZS Zasavska gospodarska zbornica, Podvine 36, Zagorje ob Savi

Program in podrobnejše informacije najdete na spletni strani projekta POLET.

Udeležba je na osnovi predhodne prijave brezplačna.

Prijavite se lahko s prijavnicami na spletnih straneh:

ZDS logo RS   ZDS logo EU skladi  POLET logotip Barvni

Regijski posveti potekajo v okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada ter katerega pokroviteljica je mag. Ksenija Klampfer, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice