Raziskava OECD in BIAC o davčni zakonodaji in obdavčevanju

Vabimo vas k sodelovanju v anketi OECD o davčni politiki in obdavčevanju, ki je namenjena pridobivanju stališč podjetij za nadaljnja priporočila.

Z raziskavo želi OECD (Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj) skupaj z BIAC (Business and Industry Advisory Committee to the OECD), katerega član je tudi ZDS, pridobiti stališča podjetij glede davčne zakonodaje v posamezni državi.

Zbrani rezultati ankete bodo podlaga za priporočila za srečanje G20 v letu 2017 z namenom, da bi se uveljavila večja transparentnost obdavčevanja in ustvarilo okolje, ki bi spodbujalo investicije.

Anketa, katere namen je zajeti čim več držav, je ena večjih priložnosti v zadnjih letih, da se podjetja ocenijo davčno politiko in predlagajo izboljšave v mednarodnem okolju, ki bi zmanjšale ovire za poslovanje in investiranje.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice