Omogočena oddaja zahtevkov za izplačilo povračil zaradi posledic poplav in plazov

Zavod RS za zaposlovanje obvešča, da je od 14.9.2023 omogočena predložitev zahtevkov za povračilo nadomestila plače zaradi višje sile in začasnega čakanja na delo ter zahtevke za povračilo izplačanih plač zaposlenih zaradi odstranjevanja posledic poplav in plazov pri delodajalcih.

Zahtevke za izplačilo v omenjenih ukrepih lahko oddate delodajalci, ki ste:

  • od ZRSZ že prejeli odločbo, s katero vam je bila priznana pravica do povračila nadomestila plače oziroma do povračila izplačane plače,
  • izplačali plače oziroma nadomestila plač svojim zaposlenim in
  • oddali REK-obrazce pri FURS-u.

Zahtevke za izplačilo predložite elektronsko na Portalu za delodajalce

Novela Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč (ZOPNN-F), ki je začela veljati 11. avgusta, omogoča tudi povračilo nadomestila plače zaposlenih zaradi višje sile in začasnega čakanja na delo v povezavi s posledicami poplav. Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov (ZIUOPZP) z začetkom veljavnosti 2. septembra pa omogoča povračilo izplačanih plač zaposlenih, ki so pri delodajalcih odstranjevali posledice poplav. Več informacij o ukrepih najdete na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje.

Vir: Spletna stran ZRSZ, 14.9.2023.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice