Omogočena oddaja vlog za povračilo plače zaposlenih zaradi odprave posledic poplav

Zavod RS za zaposlovanje obvešča, da lahko od, 4. 9. 2023, od 8:00 delodajalci oddate vlogo za povračilo izplačanih plač zaposlenih, ki ste jim odredili obveznost opravljanja drugega dela zaradi odstranitve posledic poplav in plazov iz avgusta 2023. 

Povračilo omogoča Zakon o interventnih ukrepih za odpravo posledic poplav in zemeljskih plazov (ZIUOPZP), v veljavi od 2. 9. 2023.

Kot odpravljanje posledic poplav in plazov se upošteva odreditev obveznosti opravljanja drugega dela zaradi izjemnih okoliščin po Zakonu o delovnih razmerjih. Povračilo izplačanih plač lahko uveljavljate za obdobje od 3.8.2023 do 3.9.2023dokler trajajo upravičene okoliščine.


Delodajalci, ki ste zaposlenim odredili drugo delo zaradi odstranjevanja posledic poplav ali plazov že pred veljavnostjo omenjenega zakona (ZIUOPZP), oddate vlogo v 15 dneh od njegove uveljavitve, to pomeni najkasneje do 18. 9. 2023.


Povračilo uveljavljate z vlogo, ki jo skupaj z dokazili elektronsko predložite na Portalu za delodajalce Zavoda RS za zaposlovanje. 

Vir: Spletna novica Zavoda RS za zaposlovanje, 4.9.2023.

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice