Odgovor MDDSZ na konkretna vprašanja ZDS glede tolmačenja določb Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti

21. aprila 2023 je bil sprejet Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV-A), ki je začel veljati 20. maja 2023, uporabljati pa se bo začel 20. novembra 2023. 

Ker je v zvezi z navedenim zakonom vrsta dilem, je Združenje delodajalcev Slovenije na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadve in enake možnosti 3. oktobra naslovilo nabor konkretnih vprašanj glede tolmačenja določb Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti.

Vprašanja, ki jih je ZDS naslovilo na MDDSZ, in njihov odgovor najdete v priponkah (levo). Ker na posamezna vprašanja ZDS s strani MDDDSZ niso bili podani konkretni odgovori, bomo MDDSZ dodatno pozvali k podrobnejšim pojasnilom.

 

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice