Novo pojasnilo FURS: Upoštevanje kilometrov prevoza na delo in z dela

FURS je spremenil razlago glede določitve števila kilometrov za izračun zgornjega zneska povračila stroška prevoza na delo in z dela, ki se ne všteva v davčno osnovo.

Citirano iz pojasnila, ki ga najdete v priponki levo:

"V prvem odstavku 3. člena Uredbe je zapisano: Povračilo stroškov za prevoz na delo in z dela se ne všteva v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja do višine 0,18 eura za vsak polni kilometer razdalje med običajnim prebivališče in mestom opravljanja dela za vsak dan prisotnosti na delu, če je mesto opravljanja dela vsaj en kilometer oddaljeno od delojemalčevega običajnega prebivališča.

Iz navedenega izhaja, da se pogoj polnega kilometra upošteva pri vsaki opravljeni poti in ne na mesečni ravni. V vašem primeru, če bi imel delavec v eno smer 5,6 km, v drugo smer 6,5 km se zaokrožuje vsaka opravljena pot, torej v opisanem primeru je dnevno 5km+6km."

 

Sorodne novice

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice