Najava javnega razpisa - kompetenčni centri za razvoj kadrov 2017-2018

Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije bo v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v septembru 2016 objavil javni razpis za sofinanciranje "Vzpostavitve in delovanja kompetenčnih centrov za razvoj kadrov za obdobje 2017-2018".

Kompetenčni centri za razvoj kadrov bodo povezali podjetja in druge deležnike na trgu dela (npr. interesna združenja, zbornice, organizacije na trgu dela) in izboljšali usposobljenost zaposlenih in konkurenčnost podjetij. Spodbujali bodo povezovanje partnerjev v okviru panoge (na drugi ravni SKD II), omogočena pa bodo tudi širša med-panožna povezovanja, npr. v okviru v Slovenski Strategiji pametne specializacije opredeljenimi prednostnimi področji.

Sofinancirani bodo projekti, ki bodo usmerjeni v:

  • razvoj in implementacijo modelov kompetenc,
  • mreženje, povezovanje in prenos dobrih praks partnerjev na področju razvoja kadrov,
  • izvedbo aktivnosti za zagotavljanje trajnosti delovanja KOC in
  • zagotavljanje usposabljanj za zaposlene.

Pri oblikovanju partnerstev bodo le-ta morala slediti v besedilu javnega razpisa določenim pogojem, med drugim tudi glede:

  • števila sodelujočih v partnerstvu (predvidoma najmanj 5 malih in/ali srednje velikih podjetij in največ 30 partnerjev);
  • števila zaposlenih (predvidoma naj bi podjetja v partnerstvu v letu 2015 zaposlovala skupaj najmanj 200 oseb).

Projekti se bodo izvajali v obeh kohezijskih regijah.

Več informacij o razpisu lahko najdete na spletni strani Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko ter na spletni strani Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice