Konferenca ob zaključku projekta "turizem so ljudje"

V torek 8.11.2016 je bila v okviru projekta »Turizem so ljudje – skupaj za krepitev socialnega dialoga v dejavnosti gostinstva in turizma« izvedena zaključna konferenca z naslovom »Skupaj do boljšega poslovanja v dejavnosti gostinstva in turizma«.

 

Na konferenci so bile širši javnosti predstavljene izvedene aktivnosti projekta, katerega namen je bila krepitev socialnega dialoga v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Črni gori in Makedoniji. Prav tako je razprava potekala o pogledih delodajalcev na zaposlovanje v dejavnosti ter o težavah, s katerimi se le-ti soočajo pri zagotavljanju potrebnih profilov zaposlenih, predstavljeni pa so bili tudi ukrepi Zavoda RS za zaposlovanje za večjo zaposljivost v dejavnosti.

Predstavljena so bila stališča evropskih socialnih partnerjev na pojav in razvoj ekonomije delitve, ki je korenito posegla v dejavnost gostinstva in turizma, ter stališča slovenskih delodajalcev in sindikatov o tem, na kakšen način in v kateri smeri bi se moral razvijati socialni dialog v prihodnje.

Ob koncu so se udeleženci seznanili še z dvema zanimivima tematikama. Prva se je nanašala na napitnine, kot enega izmed možnih orodij za povečanje motivacije zaposlenih in za izboljšanje storitev v gostinstvu in turizmu. Druga je zajela konfliktne situacije in načine, kako se odzvati ob soočanju s težavnimi strankami, s katerimi so zaposleni v dejavnosti gostinstva in turizma nemalokrat v stiku.

Vzporedno z dogodkom je potekala novinarska konferenca, na kateri sta Združenje delodajalcev Slovenije in Sindikat delavcev gostinstva in turizma Slovenije izpostavila ključne težave obravnavanega sektorja ter nanizala nekatere rešitve za njihovo razrešitev.
 

ZDS LOGOTIPI EU 150px

S finančno podporo Evropske unije.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice