Kandidirajte za priznanja »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2024-2025« - Uvajanje digitalnih tehnologij!

Ste razvili inovativno in učinkovito prakso preprečevanja tveganj za varnost in zdravje pri delu, povezano z uvajanjem digitalnih tehnologij?

Združenje delodajalcev Slovenije kot član NACIONALNE MREŽE EU-OSHA vabi k sodelovanju na natečaju.

MDDSZ je razpisalo Nacionalno tekmovanje za priznanja »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2024-2025«, v okviru katerega išče inovativne in učinkovite prakse preprečevanja tveganj za varnost in zdravje pri delu iz resničnega življenja, ki so povezane z uvajanjem digitalnih tehnologij pri delu ali oprte nanje.

Nacionalno tekmovanje poteka pod okriljem evropske kampanje Zdravo delovno okolje 2023-25: Varno in zdravo delo v digitalni dobi, ki obravnava naslednjih pet prioritetnih področij:

  • platformno delo,
  • avtomatizacija delovnih nalog,
  • delo na daljavo in hibridno delo,
  • upravljanje zaposlenih s pomočjo umetne inteligence in
  • pametni digitalni sistemi za spremljanje varnosti in zdravja pri delu.

Na nacionalno tekmovanje se lahko prijavijo podjetja, zavodi, ustanove, ponudniki usposabljanja in organizacije s področja izobraževanja, sindikati, delodajalska združenja, panožna združenja, nevladne organizacije, zavarovalnice, posredniške organizacije, spletne platforme, skupine platformnih delavcev in druge organizacije, ne glede na njihovo velikost in gospodarsko dejavnost. V središču tekmovanja so delovna mesta in dobra praksa, ki se na njih izvaja.

Nacionalno tekmovanje poteka v dveh kategorijah:

  • v prvi kategoriji tekmujejo organizacije, ki imajo 100 ali več zaposlenih,
  • v drugi kategoriji pa organizacije, ki imajo manj kot 100 zaposlenih.

Tripartitna žirija za ocenjevanje kandidatov za priznanje »Dobra praksa na področju varnosti in zdravja pri delu 2023-2025«, katere član je tudi predstavnik Združenja delodajalcev Slovenije, bo vse prijavljene primere dobre prakse ocenila, skladno s sprejetimi meriliZ večino glasov bo žirija izbrala tri najboljše primere dobre prakse v posamezni kategoriji. Zmagovalci v posamezni kategoriji na nacionalni ravni bodo uvrščeni na evropsko tekmovanje.

Prejemniki priznanj bodo razglašeni na slovesnosti, ki jo bo konec leta 2024 njim v čast organiziralo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Slednje bo poleg tega krilo stroške snemanja kratkih filmov, namenjenih predstavitvi zmagovalnih primerov dobre prakse širši slovenski in evropski javnosti. Predstavniki organizacij, ki so razvile nagrajene primere dobre prakse, bodo vabljeni na številne dogodke, na katerih bodo imeli priložnost, da predstavijo svoje dosežke.


Rok za prijavo se izteče v ponedeljek, 16. septembra 2024 ob 16.00.


 

Na posebnih spletnih straneh portala Varnost in zdravje pri delu je na voljo več informacij o nacionalnem in evropskem tekmovanju, našteti pa so tudi vsi pretekli prejemniki nacionalnih priznanj ter evropskih nagrad in pohval.

Vir: Spletni portal Varnost in zdravje pri delu, 27.2.2024. 

Sorodne novice

Evropski teden varnosti in zdravja pri delu

25. oktobra 2021 se v vseh državah članicah EU pričenja Evropski teden varnosti in zdravja pri delu 2021, ki je posvečen preprečevanju in obvladovanju kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom. MDDSZ bo 11. novembra 2021 organiziralo seminar Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposlenih.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice