25. oktobra 2021 se v vseh državah članicah EU pričenja Evropski teden varnosti in zdravja pri delu 2021, ki je posvečen preprečevanju in obvladovanju kostno-mišičnih obolenj, povezanih z delom.

Evropski teden predstavlja enega izmed vrhov kampanje Zdravo delovno okolje 2020-22: Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta, ki jo na ravni EU vodi Evropska agencija za varnost in zdravje pri delu (EU-OSHA), v Sloveniji pa Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti  skupaj s tripartitno Nacionalno mrežo za sodelovanje z EU-OSHA. 

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti skupaj s tripartitno Nacionalno mrežo za sodelovanje z EU-OSHA organizira vrsto dogodkov v podporo kampanji Zdravo delovno okolje 2020-2022: Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta, ki se je v Sloveniji pričela 20. oktobra 2020.

Od meseca novembra 2021 dalje bo pozornost usmerjena v raznolikost delovne sile, ki se kaže v heterogeni sestavi delovne sile glede na številne družbeno-demografske in fizične značilnosti delavcev, vključno s starostjo, spolom, nacionalno pripadnostjo, spolno usmerjenostjo in invalidnostjo.


Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti bo zato

11. novembra 2021 od 13.00 do 15.20 

organiziralo spletni seminar

Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposlenih,

ki bo potekal preko videokonferenčne platforme Zoom.

Spletni seminar je namenjen zlasti delodajalcem in delavcem, pa tudi strokovnim delavcem za varnost pri delu, izvajalcem medicine dela, kadrovskim delavcem, delavskim zaupnikom za varnost in zdravje pri delu ter vsem, ki jih zanimata ergonomija na delovnem mestu in ravnanje s starejšimi zaposlenimi.

Spletni seminar je brezplačen. Program najdete v priponki levo.

Prijave zbirajo do ponedeljka, 8. novembra 2021, na naslednji spletni povezavi: https://form.jotform.com/212941991844364. 

sedentary banner 381


 

Obiščite tudi spletno orodje PKMO, ki je usmerjeno v preprečevanje in obvladovanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu.

Spletno orodje je javno in brezplačno dostopno na https://pkmo.si/

Spletno orodje PKMO, ki je namenjeno delodajalcem, delavcem, promotorjem zdravja, strokovnjakom s področja varnosti in zdravja pri delu, izvajalcem medicine dela,
kadrovskim delavcem, delavskim zaupnikom za varnost in zdravje pri delu ter drugi zainteresirani javnosti, je do sedaj uporabilo že več kot 9.700 oseb.

Za boljše počutje, zmanjševanje stresa in krepitev zdravja (letaki tudi v priponki).

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice