Izrazite svoje mnenje o zaposlovanju delavcev iz tretjih držav

Se tudi vi srečujete z izzivi zaposlovanja delavcev iz tretjih držav? Morda bi delavce iz tretjih držav potrebovali, pa jih ne zaposlujete, ker je preveč »komplicirano«? Vabljeni, da nam podate svoje mnenje in izkušnje!

Anketo lahko rešite na povezavi: https://www.1ka.si/a/9698410a.

V okviru Evropskega projekta Recruit4Tomorrow* v državah srednje in vzhodne Evrope izvajamo študijo o izzivih pri zaposlovanju delavcev iz tretjih držav. Vaše ugotovitve bodo pripomogle k oblikovanju priporočil za oblikovanje zakonskih predlogov, strategij in akcijskih načrtov ter politik odločanja, ki jih bomo pripravili v projektu.

Vljudno vas prosimo za sodelovanje v anonimni anketi. Rezultati bodo objavljeni v agregirani obliki. V anketi je uporabljena moška oblika kot nevtralna. Hvaležni bomo, če boste povezavo do ankete delili s svojimi sodelavci, zlasti vodilnimi ter vodstvenim kadrom in sodelavcem v kadrovski in pravni službi ter vsem drugim znancem, ki so aktivni na tem področju. Izpolnjevanje ankete vam ne bo vzelo več kot 20 min vašega časa.


Povezava do ankete: https://www.1ka.si/a/9698410a.


Namen raziskave in rezultat projekta bodo priporočila odločevalcem, zato je vaše sodelovanje v anketi ključnega pomena, saj vam omogoča, da izrazite svoje mnenje, izkušnje in skrbi, s čimer bomo pridobili podroben vpogled v izzive zaposlovanja delavcev iz tretjih držav v Sloveniji. Tako nam boste pomagali sooblikovati priporočila za odločevalce na tem področju, ki bodo temeljila na praktičnih informacijah »iz terena«.

OPOMBA: V vprašalniku kot delavca iz tretjih držav razumemo delavca, ki je zaposlen (ima pogodbo o zaposlitvi) v državi EU in ni državljan države članice EU, npr. iz Turčije, Srbije, Ukrajine, Severne Makedonije, azijskih držav in podobno.

Za vsa morebitna vprašanja glede ankete vas prosimo, da kontaktirate Lana Wudlerja, lan.wudler@zds.si, ki vam bo z veseljem pomagal ter razrešil vse morebitne nejasnosti.

Za sodelovanje v anketi se vam že vnaprej iskreno zahvaljujemo.

Lep pozdrav
Ekipa projekta Recruit4Tomorrow v Sloveniji


Več o projektu Recruit4Tomorrow, si lahko ogledate na povezavah:


 eu flag

S finančno podporo Evropske unije.

Projekt "Recruit4Tomorrow" so-financira Evropska unija s pogodbo o so-financiranju št.: GA 101102367. Izražena stališča in mnenja so le avtorjeva in ne odražajo nujno stališč Evropske unije ali Evropske komisije. Niti Evropska unija niti organ, ki dodeli pomoč, zanje ne moreta biti odgovorna.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice