Informacije v zvezi z določanjem pogoja PCT v delovnih organizacijah

Pri delodajalcih se pojavljajo različna vprašanja, ki se nanašajo na upoštevanje in določanje pogoja PCT v svojih organizacijah. Zbrali smo dosedaj razpoložljiva mnenja in zaprosili pristojne institucije za dodatna pojasnila. Objavljamo mnenje MDDSZ, mnenja Informacijske pooblaščenke in mnenje Zagovornika načela enakosti, ki vsak z vidika svoje pristojnosti pojasnjujejo pogoj PCT.

Na MDDSZ smo naslovili vprašanje, na kakšni pravni podlagi lahko delodajalci v podjetju uvedejo pogoj PCT, kljub temu, da za njih ne velja predpis Vlade, ki določa PCT, kot pogoj za opravljanje dejavnosti. Delodajalci bi naveden ukrep izvedli kot ukrep varnosti in zdravja pri delu, torej kot pogoj za opravljanje dela, saj bi na ta način zagotovili varen in nemoten delovni proces. Mnenje MDDSZ na navedeno vprašanje najdete v priponki levo.

Informacijska pooblaščenka je v zvezi s vprašanjem preverjanja pogoja PCT in ostalih vprašanj povezanih s pogojem PCT izdala več mnenj, ki so dostopna na njihovi spletni strani.

Izpostavljamo naslednja mnenja:

Zagovornik načela enakosti je nedavno podal oceno diskriminatornosti predpisa, ki zahteva izpolnjevanje pogoja PCT v določenih dejavnostih. Ocena je dostopna na: http://www.zagovornik.si/pogoj-pct-ni-diskriminatoren-do-necepljenih-saj-je-biti-ali-ne-biti-cepljeni-stvar-izbire/.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice