Določene izjeme, za katere sredstva za izvedbo testiranj krije državni proračun

Na dopisni seji 20.8.2021 je Vlada RS sprejela spremembe določenih odlokov, ki določajo ukrepe za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19. 

S spremembami in dopolnitvami Uredbe o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z virusom SARS-CoV-2, ki je bila objavljena v Uradnem listu RS, št. 132/2021 z dne 20.8.2021, je vlada določila izjeme, za katere sredstva za izvedbo presejalnih programov krije državni proračun.

Med izjemami so zaposleni v zdravstvu, socialnovarstvenih zavodih, dejavnosti vzgoje in izobraževanja, vključno z visokošolsko dejavnostjo, osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga, organizirajo prireditve in izvajajo vzgojo in izobraževanje na področju verske svobode, in za katere je z odloki vlade, s katerimi se določajo ukrepi za preprečevanje in obvladovanje posledic nalezljive bolezni COVID-19, določeno obvezno testiranje na virus SARS-CoV-2

Uredba začne veljati naslednji dan po objavi Uradnem listu Republike Slovenije (20.8.2021), uporabljati pa se začne 23. avgusta 2021.

Več o ostalih sprejetih odlokih na seji Vlade RS 20.8.2021 najdete na spletni strani Vlade.

Sorodne novice

Dokazila o izpolnjevanju pogoja PCT odslej enotno urejena za vsa področja

V Ur. listu RS, št. 129/2021 je bil objavljen Odloko začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 s katerim se določajo uporaba zaščitne maske na javnih krajih oziroma prostorih, izpolnjevanje pogoja prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, veljavnost testov PCR in HAG ter obvezno razkuževanje rok.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice