Do konec avgusta rok za vloge za ugotavljanje upravičene višine državne pomoči

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti opozarja vsa podjetja, ki so bila na podlagi interventnih zakonov upravičena do javnih sredstev, ki presegajo maksimalno vrednost, določeno v Zakonu o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo ZIUZEOP-A, na rok za vložitev vloge za ugotavljanje upravičene višine državne pomoči, ki se izteče 31. 8. 2020.

Če podjetje ministrstvu, pristojnemu za delo, ne posreduje vloge v tem roku, se skladno z Uredbo šteje, da mu škoda ni nastala, podjetje pa ne bo upravičeno do javnih sredstev, ki presegajo maksimalno vrednost, določeno v drugi alineji 20. člena ZIUZEOP.

Vlog, prispelih po tem datumu ministrstvo, skladno z določbami Uredbe, ne bo moglo upoštevati. Podjetje, ki bo preseglo maksimalno vrednost dovoljene višine pomoči, pa bo razliko moralo vrniti v proračun RS.

MDDSZ zato poziva podjetja, ki izpolnjujejo pogoje in so prejela sredstva, ki presegajo maksimalne vrednosti sredstev, določenih v drugi alineji 20. a člena ZIUZEOP-A, da vlogo na Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve oddajo pravočasno, do 31. 8. 2020.

Več informacij na spletni strani ZDS - Koronavirus - ključne informacije za delodajalce.

 

 

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice