Do 28. avgusta ROK za pravočasno oddajo vlog za povračilo nadomestila plače

Rok za oddajo vloge za povračilo nadomestil plače zaradi posledic poplav na Zavod RS za zaposlovanje se izteče v ponedeljek, 28. avgusta.

Do konca navedenega dne morate vlogo za povračilo nadomestila plače oddati delodajalci, ki ste pred 11. avgustom napotili zaposlene na začasno čakanje na delo v povezavi s posledicami poplav ali pa so vaši zaposleni takrat ostali doma zaradi višje sile.

Pomembna je pravočasna oddaja vloge, zato je navedeni rok nujno upoštevati. Nepopolne vloge bo možno dopolniti. 

 

Zavod RS za zaposlovanje je objavil Odgovore na pogosta vprašanja, ki so vam lahko v pomoč pri pripravi in oddaji vloge (najdete jih tudi v priponki levo). 

 

Vir: Spletna stran ZRSZ, 28.8.2023.


Ne spreglejte brezplačnega webinarja:

Kako obračunati prejemke iz delovnega razmerja skladno z interventnimi ukrepi za odpravo posledic poplav iz avgusta 2023

Četrtek, 7.9.2023 ob 13.00
Predava: mag. Slavi Pirš, Vodja oddelka za prejemke iz delovnih razmerij, ZDS

Pri obračunu prejemkov iz delovnega razmerja za avgust 2023 bo poleg splošnih pravil prvič potrebno upoštevati tudi pravila, ki jih določa interventna zakonodaja za odpravo posledic ujme.

Sorodne novice

Omogočena oddaja vlog za povračilo nadomestila plače zaradi posledic poplav

Od 17. avgusta, od 8. ure lahko na Portalu za delodajalce Zavoda RS za zaposlovanje predložite vlogo za povračilo nadomestila plače zaradi višje sile ali začasnega čakanja na delo v povezavi s posledicami poplav. Delodajalci morajo vlogo vložiti v 15 dneh od uveljavitve zakona (do 28.8.2023) oz. v 15 dneh od začetka odsotnosti delavca zaradi višje sile ali zaradi napotitve delavca na začasno čakanje na delo.

Preberite več

Vlada sprejela nov sveženj ukrepov za pomoč prizadetim v poplavah

Na seji 24.8.2023 je Vlada RS potrdila nov sveženj ukrepov za pomoč prizadetim v poplavah. Po navedbah Ministrstva za delo so med sprejetimi ukrepi tudi ukrepi za ohranitev delovnih mest (povračilo izplačanih plač delavcem, ki odpravljajo posledice poplav pri delodajalcu in prepoved odpuščanja delavcev) ter ukrepi za krepitev trga dela za hitrejšo odpravo posledic poplav in plazov.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice