WEBINAR: Kako obračunati prejemke iz delovnega razmerja skladno z interventnimi ukrepi za odpravo posledic poplav iz avgusta 2023

Dodajte v koledar
13:00 - 14:30

WEBINAR

NOVO❗

Kotizacija

Člani ZDS

Brezplačno

Nečlani ZDS

Brezplačno

Prijava na dogodek

Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar je prijava zaradi omejenega števila mest obvezna.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest. 

Dodatne informacije

Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Webinar bo potekal preko aplikacije Zoom. Za udeležbo na webinarju si lahko predhodno naložite aplikacijo ali pa boste to storili pred dogodkom po prejetih navodilih. Navodila ter povezavo za spremljanje in udeležbo na webinarju boste prejeli dan pred dogodkom na e-naslov, ki ga boste navedli pri prijavi na dogodek.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Pri obračunu prejemkov iz delovnega razmerja za avgust 2023 bo poleg splošnih pravil prvič potrebno upoštevati tudi pravila, ki jih določa interventna zakonodaja za odpravo posledic ujme.

Poseben izziv je obračun prejemkov za 14. avgust 2023. Do česa je upravičen delavec, če je bil na ta dan na delu ali delno na delu, če je bil na letnem dopustu, na bolniški, odsoten z dela zaradi višje sile, zaradi čakanja na delo, če je opravljal prostovoljsko delo, kaj če je delodajalec organiziral kolektivni dopust.

Zaznali smo še številna druga vprašanja, npr.

  • kako obračunati četrtek, 3.8.2023, če so delavci predčasno zapuščali delovna mesta,
  • za katera nadomestila plač in v kakšnih primerih in v kakšni višini bo delodajalec lahko uveljavljal povračilo,
  • kako je z izplačilom solidarnostne pomoči, itd.

flood 3063989 1281

Delodajalcem predlagamo, da vprašanja, ki se jim zastavljajo na to temo, čimprej posredujejo na delodajalci@zds.si. Tako boste obogatili vsebino webinarja.

Prijava na drugi termin 14.9.2023 je možna tukaj🖐

Predavatelji

mag. Slavi

mag. Slavi Pirš

Vodja oddelka za prejemke iz delovnih razmerij Združenje delodajalcev Slovenije

Mag. Slavi Pirš je zaposlena na Združenju delodajalcev Slovenije kot vodja oddelka za prejemke iz delovnega razmerja. Njena osrednja tema so prejemki iz delovnega razmerja, s katerimi se je seznanila najprej s statističnega vidika, potem ekonomskega, od leta 1994 dalje pa z vidika socialnega dialoga s posebnim poudarkom na kolektivnih pogodbah zasebnega sektorja. Njene obsežnejše vsebine so predstavljene v priročnikih ZDS http://www.zds.si/si/publikacije/, krajši prispevki pa v Delodajalcu - prvi strokovni delodajalski reviji, ki jo izdaja ZDS.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice