Brezplačni posveti za delodajalce o novostih pri zaposlovanju tujcev v marcu

V nizu brezplačnih posvetov za delodajalce, ki jih Zavod RS za zaposlovanje organizira skupaj z Ministrstvom za javno upravo, bo peti posvet potekal na Jesenicah, v prostorih Gornjesavskega muzeja Kolpern na Fužinski 2 (velika dvorana) v četrtek, 7. marca 2019.

Dogodek, ki bo potekal od 10. do 13. ure, je namenjen vsem delodajalcem, ki jih zanima področje zaposlovanja tujcev, to pomeni, da bodo predstavljeni postopki, s katerim si delodajalci lahko skrajšajo pridobitev enotnih dovoljenj in delovnih dovoljenj, prav tako bodo seznanjeni še z drugimi novostmi in spremembami iz tega področja. Z namenom zagotoviti hitrejši in učinkovitejši način pridobivanja delovnih dovoljenj je namreč od začetka leta prek portala eVEM na voljo elektronska oddaja vlog za izdajo dovoljenja za prvo zaposlitev ali strokovno zaposlitev po sporazumu z BiH, čemur bodo na posvetu tudi namenili posebno pozornost: 

Ker je tudi tokrat število udeležencev posveta omejeno, je nujna predhodna obvezna prijava na dogodek.

Vsi zainteresirani se lahko prijavijo prek elektronskega naslova: tina.rogelj@ess.gov.si. Prijave se zbirajo do zasedbe prostih mest.

Naslednja posveta bosta organizirana 21. marca v Logatcu in 28. marca v Ljubljani.

Zavod informacije o usposabljanjih objavlja na svoji spletni strani (eObvestila).

Sorodne novice

Brezplačni posveti za delodajalce o novostih pri zaposlovanju tujcev

Predstavniki Ministrstva za javno upravo in Zavoda RS za zaposlovanje bodo predstavili, kakšen je postopek, s katerim si delodajalci lahko skrajšajo postopek pridobitve enotnih dovoljenj in delovnih dovoljenj ter kakšne so novosti in spremembe v postopku dopolnjevanja vlog za enotna dovoljenja, prav tako bo mogoče izvedeti, kaj bo prinesel sporazum s Srbijo.

Preberite več

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice