Brezplačni posveti za delodajalce o novostih pri zaposlovanju tujcev

Predstavniki Ministrstva za javno upravo in Zavoda RS za zaposlovanje bodo predstavili, kakšen je postopek, s katerim si delodajalci lahko skrajšajo postopek pridobitve enotnih dovoljenj in delovnih dovoljenj ter kakšne so novosti in spremembe v postopku dopolnjevanja vlog za enotna dovoljenja, prav tako bo mogoče izvedeti, kaj bo prinesel sporazum s Srbijo.

V decembru je bila objavljena Odredba o spremembi Odredbe o določitvi poklicev, v katerih zaposlitev tujca ni vezana na trg dela. Seznam poklicev, za katere se v primeru zaposlovanja tujcev ne izvaja kontrola trga dela je tako veljaven še naprej, do 30.06.2019.

Od 24.12.2018 pa imajo delodajalci na portalu e-VEM tudi možnost oddati elektronsko vlogo za izdajo dovoljenja za prvo zaposlitev ali strokovno zaposlitev na podlagi Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Svetom ministrov Bosne in Hercegovine o zaposlovanju državljanov BiH v Sloveniji.

Ker so e-vloge novost, bodo v letu 2019 potekala usposabljanja. Udeležba je brezplačna, potrebna pa je pravočasna predhodna prijava, saj so mesta omejena.

Zavod bo informacije o usposabljanjih objavljal na svoji spletni strani (eObvestila).

Prvo povabilo za usposabljanje v Mariboru, ki bo 17.1.2019 je bilo objavljeno 8.1.2019: https://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/brezplacni-posvet-za-delodajalce


Predvidene lokacije in termini usposabljanj so:

17.1.2019, Maribor
24.1.2019, Velenje
7.2.2019, Novo mesto
14.2.2019, Sežana
7.3.2019, Jesenice
21.3.2019, Logatec
28.3.2019, Ljubljana

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice