Izdelava obveznih poročil o odpadkih do 31.3.2020

Dodajte v koledar
09:00 - 11:00

ZDS, Predavalnica – visoko pritličje, Dimičeva 9, 1000 Ljubljana

Kotizacija

Člani ZDS

90,00 €

Nečlani ZDS

130,00 €

DDV NI VKLJUČEN!

Vključuje udeležbo na izobraževanju, gradivo in pogostitev.

Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste, ki se seštevajo: dva ali več udeležencev -10 % popust za vsakega udeleženca.

Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom na transakcijski račun št. SI56 0201 1001 5672 692. Ob registraciji priložite dokazilo o plačilu.

Proračunski uporabniki vpišite ob elektronski prijavi v polje opombe rok plačila, ob registraciji predložite naročilnico.

Prijava na dogodek

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oziroma na zadnji delovni dan pred izvedbo izobraževanja, do 10:00 ure. Za morebitna vprašanja smo na voljo na 01/563 48 87.

Pisne odjave (info@zds.si) upoštevamo do 2 delovnih dni pred začetkom izobraževanja, sicer zaračunavamo kotizacijo v celoti. 

Ali vam razpisan termin ne ustreza? Ali ste zamudili s prijavo na izobraževanje? Pišite nam na e-naslov martin.smalcic@zds.si, obvestili vas bom o novem terminu.

Dodatne informacije

Telefon: 01 563 48 87, Martin Šmalčič
E-naslov: martin.smalcic@zds.si 

Udeleženci izobraževanja imajo zagotovljeno brezplačno parkiranje do zasedbe mest na zunanjem parkirišču, za zapornico. Navodila za parkiranje.

Priporoči izobraževanje

Izobraževanje lahko priporočite svojim znancem, tako, da v polje vpišete elektronski naslov.

pošlji povezavo

Namen izobraževanja:

Do 31.3.2020 morate kot izvirni povzročitelji odpadkov oddati letno poročilo o odpadkih, če zaposlujete vsaj 10 oseb oziroma ste povzročitelji odpadkov in je v preteklem koledarskem letu pri opravljanju vaše dejavnosti nastalo 5 kg nevarnih odpadkov ali 10 ton ostalih odpadkov ali odpadna olja. Zaradi novosti in številnih vprašanj, ki jih imate pri izpolnjevanju poročila, vas vabimo na krajši seminar, na katerem vam bo na praktičnih primerih prikazana izdelava in urejanje poročila o odpadkih.

KDO JE ZAVEZANEC ZA PRIPRAVO POROČILA?

 • Izvirni povzročitelji odpadkov, ki so v posameznem letu zaposlovali 10 ali več oseb (Uredba o odpadkih, U.l.RS 103/2011, 37/2015 in 69/2015) oziroma povzročitelji pri katerih je v preteklem koledarskem letu nastalo 5 kg nevarnih odpadkov ali 10 ton ostalih odpadkov ali odpadna olja ne glede na količino
 • zbiralci in obdelovalci odpadkov.

Ne spreglejte:

 • NE POZABITE na oddajo poročila o odpadkih, če ste v preteklem letu zaposlovali 10 ali več oseb!
 • Rok oddaje poročila je 31.3.2020!
 • Predhodna vprašanja pošljite na naslov info@zds.si, odgovore boste prejeli na izobraževanju.
 • Pri plačilu kotizacije upoštevajte popuste: dva ali več udeležencev - 10 % popust za vsakega udeleženca.

Program:

 • Kdo so zavezanci za poročanje?
 • Načini izdelave poročil in poročanje.
 • Praktični prikaz izdelave in urejanja poročila.
 • Odgovori na vprašanja glede:
  • vodenja evidenc,
  • opisovanja evidenčnih listov,
  • informacijskega sistema vezanega na odpadke.
 • Obveznosti pri ravnanju z odpadno embalažo (vpisi v register, zavezanci ipd.)
 • Poročanje zavezancev po Uredbi o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo (embalerji, pridobitelji, uvozniki embaliranega blaga, proizvajalci, uvozniki servisne embalaže)

Odmora ni!

Predavatelji

Katarina

Katarina Železnik Logar

Svetovalka za promocijo zdravja pri delu

Mag. Katarina Železnik Logar, Inštitut za varstvo pri delu in varstvo okolja Maribor, vodja podružnice Ljubljana, svetovalka za promocijo zdravja pri delu, ki je v letu 2013 uspešno opravila izobraževanje za svetovalce za promocijo zdravja pri delu, v okviru programa Čili za delo pri Kliničnem inštitutu za medicino dela, prometa in športa. Izvajalka ima opravljen strokovni izpit iz varnosti in zdravja pri delu in preko 12 let predava ter izvaja strokovne naloge na področju varnosti in zdravja pri delu, sodeluje v komisiji za izbor primerov dobre prakse na področju varnosti in zdravja pri delu, piše strokovne članke.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice