ZDS predlaga dopolnitev 39. člena ZDoh-2 - COVID19 testi

Združenje delodajalcev Slovenije je 16.7.2020 ministru za finance predlagalo čimprejšnjo dopolnitev 39. člena Zakona o dohodnini (ZDoh-2), s katero bi bila iz obračuna bonitete izvzeta plačila delodajalca za testiranja delojemalcev na SARS-CoV-2.

Obrazložitev:
Ker v 39. členu ZDoh-2 ni podlage, da bi se plačila delodajalcev za testiranja delojemalcev na SARS-CoV-2 lahko izvzela iz obračuna bonitete, se le-ta tudi v primeru, ko delodajalec napoti zaposlene na ta testiranja, štejejo za boniteto zaposlenih.
Stališče Združenja delodajalcev Slovenije, da se v primeru, ko delodajalec zaposlene delavce (npr. v proizvodnji) napoti na testiranja z namenom, da bi se preprečil prenos virusa med zaposlenimi in ohranilo njihovo zdravje ter se posledično omogočilo nemoteno delo in proizvodnja, plačila delodajalca za ta testiranja ne bi smela šteti za boniteto.

Predlog je na voljo v priponki.

Informativni obračun plač

Za vas smo pripravili priročne obrazce za obračun plače, obveznosti po podjemni pogodbi ali pogodbi o avtorskem delu, obračun prispevkov za socialno varnost za zasebnike in lastnike zasebnih podjetij, ki nimajo plače/družbenike, ter obračun dohodka po pogodbi o opravljanju začasnega ali občasnega dela, sklenjeni z upokojencem.

Preverite obračun

Bodite na tekočem

Želite prejemati e-obvestila o izobraževanjih, ki jih organizira ZDS, in drugih pomembnih novostih?

Prijavite se na e-novice